Olay, Didim Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Acil serviste nöbette olan Dr. Doğancan Kılıç, adli muayene için polis eşliğinde acil servise getirilen şahıs tarafından darp edildi. Yaşanan olayda Dr. Kılıç'ın acılan sağ kaşına çok sayıda dikiş atıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, doktora yapılan saldırıyı kınadığını belirterek gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını söyledi. Saldıya uğrayan doktora geçmiş olsun dileğini ileten Açıkgöz, "18 Aralık 2021 tarihinde saat 00.10 civarında Didim Devlet Hastanemiz Acil Servisine kolluk kuvvetleri gözetiminde getirilen şahıs tarafından, Acil Servis Hekimimiz Dr. Doğancan Kılıç saldırıya uğramıştır. Adli ve idari olarak gerekli soruşturmalar başlatılmıştır. Sürecin takibi her yönüyle bizzat müdürlüğümüzce yapılacaktır. Hekimimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan bu menfur saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ


AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı da olayı kınadı. Subaşı, “Didim Devlet Hastanemizde nöbetçi hekim Doğancan Kılıç’a yapılan saldırıyı kınıyorum. Adli mercilerin konuyla ilgili gerekli adımları atacaklarından şüphemiz yoktur. Hayatlarımızı emanet ettiğimiz ve her zaman olduğu gibi özellikle pandemi döneminde büyük fedakarlıklarla mesleklerini icra eden hekimlerimize bu tür saldırıların olması bizleri derinden üzüyor. Hekimimiz Doğancan Beye ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek doktora geçmiş olsun dileğinde bulundu.