Aydın ve Nazilli’de boks sporunda son yıllarda başarılı derecelere imza atan Milli Takım Boks Antrenörü Yavuz Kılıç ile öğrencileri Fatma Kadıköylü, Meryem Kaçar ve Buse Sağlam, Aydın Ses Gazetesi’ne konuşarak başarı hikayelerinden ve çalışmalarından bahsetti.

‘YARIŞMA SONUCUNDA ÇOK GURUR DUYDUM’

1-12 Temmuz 2021 tarihinde Gürcistan’ın Tiflis kentinde düzenlenen Yıldız Kadınlar-Avrupa Boks Şampiyonası’nda 3’üncü olan Nazilli Belediyespor’un başarılı sporcusu Fatma Kadıköylü, 10 yaşında başladığı boksa sürekli kendini geliştirerek devam ettiğini anlattı. Kadıköylü, “16 yaşındayım, boksa 10 yaşında başladım, ilk başlamamdaki sebep kilolarımdı. Aklımda bu dereceler hiç yoktu. Bir arkadaşım bana destek oldu. Sonrasında derecelerim geldi arka arkaya, Türkiye 3.’sü, 2.’liği,1.’liği son olarak Allah nasip etti Avrupa 3.’lüğü geldi. Yarışmada çok heyecanlandım ve çok gururluydu. O atmosfer çok bambaşkaydı. Her zaman arkamda olan Yavuz Kılıç hocam iyi ki yanımda iyi ki arkamda dedim. O olmasa bu kadar güzel başarılar gelmezdi çok destek verdi çok çalıştık en önemlisi çok güvendi bana. Yaşıtlarıma tavsiye ederim. Özellikle bu tür spor dallarında kendilerini geliştirmelerini isterim” dedi.

‘BOKS BENİM HAYATIM’

13 yaşında başladığı sporda Türkiye 1.’liği olan Meryem Kaçar ise, “18 yaşındayım. 13 yaşında başladım Yavuz hocamın okullar arası taramasında seçildim. Aslında güreşe gelmeyi düşünüyorduk sonrasında kız arkadaşlarımızla boksa gelmeye karar verdik. İlk başlarda benim ailem boksa geldiğimi bilmiyordu. Aradan bir 6 ay geçti o zaman öğrendiler. Boksa başladığım zaman ailem hiç istemedi özellikle okul rehber öğretmenim ve Yavuz hocam geldiler konuştular. Benim de çok istediğimi görünce izin verdiler. 15 yaşında yıldızlara hazırlanıyorduk. 3 yıl boyunca şampiyonluğa hazırlandık. İlk sene olmadı. Sonrasında biraz ara vermek zorunda kaldım. Tekrar başladım ve çalışmalara başladım ve 2020 Yıldız Kadınlar Boks Milli Takım Türkiye 1. oldum Avrupa Şampiyonasına pandemiden dolayı ülke olarak katılamadım. Katılmadığımız için şansızlık oldu. Boks benim için artık bir hayat, Nazilli’mize güzel dereceler getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

‘SPOR HAYATLARINDA HEP OLSUN’

2019 ve 2020 yıllarında Türkiye 2.’liği olan 18 yaşındaki Buse Sağlam, tüm yaşıtlarına yaptığı sporu tavsiye ettiğinin altını çizdi. Başarılı sporcu Sağlam, “12 yaşında boksa başladım. İlk başta ailem erkek sporu diye boksa gelmemi istemedi. Boksu bırakmaya karar verdim. Yavuz hocam bırakmamamı söyledi. Ben de ailemle konuşup spora devam ettim. Sonrasında 2019 ve 2020’de iki defa Türkiye 2.’si oldum. Boks benim tüm hayatımı düzene soktu ve kendime özgüvenim geldi. Tüm yaşıtlarıma tavsiye ederim. Spor hayatlarında olsun hangi dalı olursa olsun. Tabi ki bu sporu sevmemizde ve her zaman yanımızda olan Yavuz hocama çok teşekkür ederim. Biz pes etsek bile o pes etmedi. Sonsuz teşekkür ediyorum kendisine daha kazanılacak çok maç var” şeklinde konuştu.

‘KİME NE SÖZ VERDİYSEK TUTTUK’

Yapmış olduğu başarılı derecelerle öğrencileriyle birlikte Aydın ve Nazilli’de gurur kaynağı olan Milli Takım Boks Antrenörü Yavuz Kılıç, yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vererek destek veren herkese teşekkür etti. Başarılı Antrenör Kılıç, “Aydın boksu artık Türkiye’de çok güzel anılıyor. Bu işin temelini atan, Aydın’ı boks sporuyla tanıştıran Nazilli’de boksun ivmelenmesini ve yükselmesini sağlayan 2020 Kasım’da salgın hastalıktan dolayı kaybettiğimiz dünya eski uluslararası boks hakemi babam Abdul Aziz Kılıç’ı rahmetle anıyorum. Hem babam olması nedeniyle hem de sporun içinden gelen bir insan olmasından dolayı Aydın bunun avantajını yaşıyor. Bu başarıların olması gerçekten hiç kolay değil. Her bir öğrencimizin en az 5 yıl geçmişleri var. Şu an Aydın boksu olarak Nazilli olarak faaliyetlerimiz devam etmekte. Başta Gençlik ve Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu olmak üzere Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’a teşekkür ederim. Biz bu başarıları elde ettiğimiz için çok gururluyuz. Açıkçası kime ne söz verdiysek bizler tuttuk. Bizlere ve amatör branşlara destek verildiği sürece ben inanıyorum ki daha nice Avrupa’da Dünya’da olimpiyatlarda ilimizden sporcu çıkarabiliriz. Çünkü bu memleketin çocukları her şeyin en fazlasını hakkediyor. Biz de burada çalışmaktan ay yıldızlı formayı dalgalandırmaktan gurur duyuyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz her geçen gün daha ileriye gitmek. Fatma ile yaptığımız Avrupa 3.’lüğü burada kalmayacak inşallah altın madalya olmasını temenni ediyorum. Diğer öğrencilerimize feyiz olmasını diliyorum. Başta siz olmak üzere tüm basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim sesimiz olduğunuz ve her zaman yanımızda var olduğunuz için” dedi.

‘KIZLARIMIZ RİNGE ÇIKTIĞINDA BİRER ARSLAN’

Ailelerin ilk başta boks sporuna karşı durduklarını ancak artık farklı görüşlerin ortadan kalmaya başladığını söyleyen Kılıç, “Boks dışarıdan bakıldığı zaman insanlara farklı gelen branş. Şu an dereceler almış sporcularımızın ailelerinden belki biri ilk etapta karşı çıkmadı. Biz tabi ailelerin ön yargılarını kırdık. Her bir çocuğumuzun arkasındayız. Bir Türk kadını her şeyi başarabilir. Özellikle kadınlarımızın altın madalya alması gümüş madalya alması bunun en büyük göstergesi oldu. Kadınlarımız her alanda başarılı. Kadınların boksa bakışı, ailelerin boksa bakışı yavaş yavaş değişmeye başladı. Başarılar geldikçe bakış açısı değişti. Kızlarımız ringe çıktığında birer aslan ama dışarı çıktıklarında tam hanımefendiler. Buradaki en büyük ruhun ‘Nene Hatun’ ruhu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu topraklar kolay kolay kazanılmadı. Aynı şuurla, ahlakla bilinçle öğrencilerimizle yolumuza devam ediyoruz. Toplumdaki yerleri bile değişiyor hayatları düzene giriyor. Biz öğrencilerimize öncelikle yapmış oldukları sporun ahlakını veriyoruz. Şampiyon olsalar da nereden geldiklerini asla unutmuyorlar” şeklinde konuştu.