Alparslan Türkeş Vakfı, MHP’nin merhum kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 104’üncü doğum günü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi. Ankara’da Yenimahalle Belediyesi’ne ait salonda gerçekleştirilen toplantıya MHP Aydın eski Milletvekili Ali Uzunırmak ile birlikte MHP eski Genel Başkanı Muhittin Çolak, MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici konuşmacı olarak katıldı. Ülkü Ocakları üyesi olduğu iddia edilen 50 kişilik bir grup salonu bastı. Etkinliği yaptırmak isteyemeyen grup ile etkinliğe katılan arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. Yumruk yumruğa yaşanan kavgada birçok kişi yaralandı.

“SALDIRI BAŞLADI”

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Mustafa Hakan Ünser, saldırı görüntülerini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaşarak, “Ve polis işbirliği ile saldırı başladı” notunu yazdı. Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Abdullah Yüksel ise, etkinliğe yönelik yapılan saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi: "Dün Başbuğ’umuza ihanet edip bugün Milliyetçi-Ülkücü harekete saldırmayı meslek edinenler şunu iyi bilsin ki ülkücüler dimdik ayakta ve hepsinin hesabını bir bir sormaya devam ediyor.”

“UZUNIRMAK, DAVAYI SATIP İP’E GİTMEDİN Mİ?”

MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in doğum günü anmasına yönelik saldırı girişimine, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ’un neden olduğu öne sürüldü. Etkinlikten bir gün önce sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, anmada yer alacak konuşmaları hedef gösteren Baştuğ’un açıklamaları şu şekilde: “Alparslan Türkeş Vakfı Başbuğ’umuzu Anma programı düzenleyecekmiş! Konuşmacılar: Muhittin Çolak, Şevket Bülent Yahnici, Ali Uzunırmak. O halde soruyoruz. Muhittin Çolak, Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş'i 5 bin dolara satmadın mı? Şimdi çıkıp hangi yüzle Başbuğ’umuzu anlatacaksın. Ş. Bülent Yahnici, Kayınbaban Dündar Taşer Bey ve Başbuğ’umuzun kabrine gidip de bir dua okudun mu? Şimdi çıkıp Başbuğ’umuza olmayan vefanı mı anlatacaksın? Ali Uzunırmak, Başbuğ’umuzun Ülkücülük MHP'de olur lafına rağmen davayı satıp İP' e gitmedin mi? Şimdi çıkıp da davayı, Başbuğ’umuzu nasıl sattığını mı anlatacaksın? Bu program için CHP'li belediyelerden destek aldınız mı? Kurduğunuz vakfın sponsoru CHP'li Mansur Yavaş mı? Ülkücüler mukaddesatımızı ayaklar altına alanların; partimize, Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş'e, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'ye ihanet edenlerin Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş'i anmasını asla kabul etmez, ilelebet de etmeyecektir.”

‘İFTİRA ATMAYI BIRAKIN’

Uzunırmak da Turgay Baştuğ’a şu yanıtı vermişti: “Benim siyasi özgeçmişimde Ülkü ocakları/MHP’den başka bir şey yazmaz, yazmadı, herhangi geçmiş zamanda Başbuğ’umuzu ve davayı satanları samimice arayacaksanız yakın çevrelerinize bakacaksınız, milleti MHP’li yapmaya çalışacağınıza, ömrünü MHP’ye vermiş insanlara iftira atmayı bırakın.”