Koçarlı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında öğretmenlere yönelik yemek ve fidan dikim programı düzenlendi. Millet Bahçesi'nde yapılan programa Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

İlçede görev yapan 300 öğretmenin katıldığı programda, konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Arıkoğlu, tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin sevgi olmadan yapılamayacağının altını çizen Arıkoğlu, "Kalbimizde öğrencilerimize duyduğumuz sevgi, onların eğitim öğretim bakımından gelişmesini ve onların kişiliklerinin oluşumunu sağlayan en temel unsurdur. Kısaca sevgi, öğretmenlik mesleğinin özüdür" dedi. Arıkoğlu, öğretmenlere, öğrencilerinin eğitim ve öğretimine verdikleri tüm emeklerden dolayı şükranlarını sunduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin şiir okuması ve adaylık sürecini tamamlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile devam eden programda Kaymakam Tepeli, emekliye ayrılan öğretmenlere çiçek, plaket, hizmet şeref belgesi ve hediye takdim etti. Belediye Başkanı Kaplan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Arıkoğlu da kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Yemeklerini yemelerinin ardından öğretmenler ve protokol üyeleri, Millet Bahçesi'nde toplam 300 fidanı toprakla buluşturdu.