Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Büyükşehir Belediye hizmet binası önünde gerçekleşen imza töreni adeta miting havasında gerçekleşti. İşçilerin yoğun katılım gösterdiği törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, CHP Efeler İlçe Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Polat Bora Mersin, belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“EMEĞİNİZE DEĞER VERENE OY VERİN”


Törende konuşan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul, işçilere seslenerek, “Size değer vereni alkışlayın. Değer vereni seçin. Partisi, boyu posu, rengi ne olursa olsun, nereli olursa olsun emeğinize değer vereni, sizin çocuklarınızı da kendi çocukları gibi kıymetli gören anlayışı destekleyin, oy verin. Başka yolu yok. Ben bunları Türkiye’nin her yerinde konuşuyorum. Dilimin döndüğü kadar da konuşmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı namerde muhtaç ettirmeyecek ücretlere kavuşacaksak, adalet, demokrasi ve özgürlük olacaksa, bu ülkede 85 milyon birlikte, el ele verip özgürlük türkülerini söyleyecekse partizanlığı bırakıp bize değer verenleri destekleyeceğiz.” diye konuştu.

“TEK DERDİMİZ VATANDAŞLARIMIZA GÜLER YÜZLE HİZMET ETMEK”


Belediye-İş Sendikası olarak siyaset yapma gibi bir hedeflerinin olmadığını kaydeden Yurdakul, “Siyaset, bir program dahilinde ülkeyi yönetmeye talip olmanın adıdır. Bizim öyle bir programımız yok. Bizim tek bir programımız var, ürettiğimizin, hizmetimizin karşılığını alıp, çocuklarımızı namerde muhtaç ettirmemek. Bunun adı politika. Ben politika yapıyorum. Bizi bir siyasi partinin yanına koymaya çalışıyorlar. Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP’li. Gurur duyuyorum, onur duyuyorum, destekleyeceğim de. Hepsi böyle olsun, desteklerim. İYİ Parti’liyi de, AKP’liyi de, MHP’liyi de yeter ki, bize kendi çocukları gibi sahip çıksınlar, desteklerim. İlle bizden parti mi duymak istiyorlar? Bizim de partimiz var. Belediye-İş’in partisinin adı laik Türkiye Cumhuriyeti. Liderimiz var. O da bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk. Kimse bizi başka yerde konumlandırmasın. Tek derdimiz Aydın’da ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza güler yüzle hizmet etmek. Borcumuzu Sayın Başkanlarımıza ancak böyle öderiz. Biraz sonra imzalayacağımız toplu sözleşmenin karşılığını Aydın halkına güler yüzle hizmet ederek geriye mutlaka ödeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BAYRAM DEMEDEN, GECE DEMEDEN AYDIN HALKINA HİZMET EDİYORLAR”


Belediye personeline teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Çerçioğlu, “Genel Başkanımız, ‘Bu sözleşmeden sonra tüm emekçi kardeşlerimiz, Aydın halkının hak ettiği hizmeti vermekten herhangi bir endişe duymayın’ dedi. Sayın genel başkanım, hiçbir zaman duymadım, çünkü arkadaşlarımız 24 saat çalışıyorlar. Bayram demeden, gece demeden, hafta sonu demeden çoluğundan çocuğundan fedakarlık yaparak Aydın halkına hizmet ediyorlar. Bu hizmetlerimizin karşılığında da 2019 yerel seçimlerde Aydın halkı da yüzde 54 ile teşekkürlerini bize sundular. Sağ olsunlar, var olsunlar.” dedi.

“BİZİM ÇILGIN PROJEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİK”


Çerçioğlu, “Bizler altyapı, üst yapı olarak gerçekten çok büyük hizmetler yaptık. Ama ülkemiz o kadar zor günlerden geçiyor ki, bizim Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak çılgın projemiz sosyal belediyecilik. İnanın her gün bin kişi bizi arıyor. Tenceremizi kaynatamıyoruz, kış geldi kömürümüz, odunumuz yok diye. İşte bundan dolayı Aydın halkından topladığımız vergilerle Aydın halkına sosyal belediyecilik adı altında hizmet vermeye devam ediyoruz. Hepinize ve Aydın halkına minnet duygularımı ifade ediyorum. 2009 yılından bu yana belediye başkanıyım. Sizlere söz verdim. Bir gün emeğinizin karşılığını geciktirmeden bankaya yatırdık. Bundan sonra da aynı sözü veriyorum. Bir gün gecikmeden yatırmaya devam edeceğim. Hiçbir zaman çoluğunuzun çocuğunuzun önünde başınızı öne eğdirmeyeceğim. Bu yetmez ama umudumuzu kaybetmeyelim. Güzel günlere az kaldı. O zaman çok daha refah, mutlu ve barış içinde yaşayacağımızın inancıyla teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Toplu İş Sözleşmesi törenini ‘bayram günü’ olarak nitelendiren CHP Aydın Milletvekili Tezcan ise, “Bugün biz burada, işçinin, emekçinin hakkını, alın terini, elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak verebiliyor olmanın çabasının gururunu ve onurunu yaşıyoruz. TBMM’de bir bütçe var ama o bütçede siz yoksunuz. O bütçede işçiler yok, o bütçede emekçiler yok, o bütçede faiz lobileri var, o bütçede dolar milyarderleri var, o bütçede beşli çete dediğimiz kamu özel işbirliğinden garantili, iktidar tarafından garanti edilen müteahhitler var. O bütçede emeğin hakkı yok, rant yiyiciler var. Ama bugün Aydın’da işçinin, emekçinin bütçesinin sözleşmesini imzalıyoruz. Ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.


“BAŞKANIMIZ ELİNDEKİ BÜTÇEYİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANDI”


31 Mart’ta demokrasinin her zaman egemen olduğunu ve sandıkta her türlü baskıya, dayatmaya, engellemeye rağmen iradenin nasıl gerçekleştiğini ispat ettiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “31 Mart’ta bir korkuyu, endişeyi yendik. Vatandaşın iradesinin üzerinde hiçbir iradenin olmadığını ispatladık. O sandıklarda İYİ Parti’yle kurduğumuz ittifak, başarılı oldu. Buradan Türkiye’ye aslında bir mesaj veriyorsunuz. Emekle, belediye bir araya geldiğinde çok şey aşılır. Sayın Belediye Başkanımız, o kıt kanaat imkanlarıyla, elindeki bütçeyi en iyi şekilde kullanarak, imkânlarını zorlayarak size bir ücret sundu. Belediye-İş Sendikamızla bu süreci birlikte yürüttü. Bugün burada bu onuru, bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“NE YAPARLARSA YAPSINLAR, HİZMETİMİZİ ENGELLEYEMEYECEKLER”


CHP’li belediye başkanları için “topal ördek”, “bunlar çalışamaz” şeklinde söylemlerde bulunulduğunu hatırlatan Torun, “Ama ne oldu? Belediye başkanlarımız, sizin alın terinizle ödediğiniz vergileri en güzel şekilde kullandılar. Öyle uçuk kaçık projeler yapmadılar. Vatandaşlarımızın birincil ihtiyaçlarını gidererek hizmet verdiler. Başarıyla da sürdürüyorlar. Onlar da kıskandıkları için yetkilerini almaya çalışıyorlar, sürekli yetkilerini gasp ediyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar başaramazlar. Çünkü bu ekip, inanmış, vatandaşımızın bütün sorunlarını çözmeye yemin etmiş bir ekip. Yereldeki başarımızı genele taşıyacak bir ekip. Hiç endişe duymayın. Güzel günler yakında. Ne yaparlarsa yapsınlar bizim vatandaşımıza olan sevgimizi ve hizmetimizi engelleyemeyecekler.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Çerçioğlu ile Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Yurdakul arasında sözleşme imzalandı. Törene katılan işçiler büyük bir sevinç yaşayarak desteklerinden dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. İşçiler ve aileleri adına Başkan Çerçioğlu’na çiçek takdim edildi. Öte yandan Başkan Çerçioğlu, tören sonunda işçilere maaş farklarının da bugün itibariyle ödeneceği müjdesini verdi. İşçilerin 3 aylık maaş farklarının hesaplarına yatırılacağı müjdesi alkışlarla kutlandı.