Didim’deki ilk tören saat 09.05’te Didim Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim Garnizon Komutanı Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı M. Emin Çıplak, kamu kurumların müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenk sunumunun ardından 2 dakikalık Ata’ya saygı duruşunda bulunuldu; akabinde İstiklal Marşı okundu. Kent Meydanı’ndaki törenlerin ardından anma töreni Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde devam etti. İlçe protokolünün katıldığı anma töreni, Mahir Özgür Damar İlkokulu tarafından gerçekleştirildi. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Mahir Özgür Damar İlkokulu Müdürü Aydın Özsoy gerçekleştirdi.

Özsoy, Ulu Önder Atatürk’ün 83. yıl önce bedenen ayrıldığını ifade ederek, onun gösterdiği yolda çalıştıklarını belirtti. Özsoy, kendi çocukluğu ve gençlik yıllarında internet gibi bilgi erişimlerinin olmadığını ve bolca kitap okuyarak bilgiye ulaştıklarını kaydederek Atatürk’ün Nutku’nu 3 defa okuyup onun ideallerini ve amaçlarını öğrendiklerini belirtti. Konuşmanın ardından Atatürk’ü anlatan slayt gösterisi izlettirildi; daha sonra 4. sınıf öğrencileri “Atatürk” oratoryosunu sahneledi. Anma programı kapsamında Atatürk’ün katıldığı son balo gösterimi sahneye koyulurken, Atatürk çocukları korosu Ulu Önder’in sevdiği şarkıları seslendirdi. Anma töreni 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında ödüllerin verilmesiyle sona erdi.