SES Gazetesinin kurucusu rahmetli Hilmi Tükel, 7 Ağustos 1907’de Aydın’da doğmuş ve bugünkü adıyla 7 Eylül İlkokulundan mezun olduğu 1919 yılında, Yunan kuvvetleri önce İzmir ve ardından Aydın’ı işgal etmişti. Yorucu ve bir o kadar zor yıllardan sonra, Hilmi Tükel ve arkadaşları tarafından 1946 yılında SES Gazetesi kuruldu. Gazetenin çalışanları arasında yer alan Hilmi Tükel, yorum ve yazılarını M. Yapıcıoğlu takma adla yazmış ve damadı Nurettin Gündem ve gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen kızı Diler Günaydın da, zaman içinde yazar ve muhabir olarak çalışmıştır.

AKGÜL MEDYA İLE BİRLİKTE BÜYÜDÜ

Diler Günaydın eşi Nurettin Gündem’in vefatıyla gazete Yalçın Ata ve ortağı Hasan Ağababaoğlu’na geçti. Yalçın Ata’nın 2 Haziran 2006’da vefatıyla gazete 9 yıl eşi Meral Ata tarafından yayın hayatını sürdürdü. 76 yaşına giren SES Gazetesi 2015 yılında üçüncü kez el değiştirerek Akgül Medya Grup bünyesine katıldı. 2015 yılına kadar tabloid boyutta siyah beyaz olarak çıkan gazete el değiştirmesi ile birlikte bir değişim yaşadı. Çalgıcılar sokağında elle dizilen hurufatla başlayan ve mürekkep kokuları içinde tabloid boyutunda yayınlanan gazete, günümüz teknolojisi ile renkli ve ulusal gazeteler boyutuyla, tüm Aydın ilçelerine yayılan ve Aydın tarihine ışık veren bir yayın oldu.

SANAL ORTAMDA DA LİDER

Akgül Medya Grup bünyesinde internet ortamında da kendini yenileyerek geliştiren SES Gazetesi günlük yüzbinlerce okuruna ulaşmayı başardı. Muhabir ve ajans haberleri ile okurlarını anlık bilgilendiren internet sitemiz ile yeni nesil entegrasyonumuzu sağladık. Aydın’da en fazla tıklanma oranına sahip www.sesgazetesi.com.tr Türkiye’de de önemli siteler arasında yer alıyor.

TÜRKİYE’DE YAYIN HAYATINI SÜRDÜREN EN ESKİ 5 GAZETEDEN BİRİ

1946 yılında yayın hayatına başlayan SES Gazetesi bugün Aydın’ın ilk gazetesi olmasa da, en uzun soluklu ve günümüze ulaşabilen ender günlük yerel gazetesidir. Kapanma noktasına geldiği bir dönemde Mehmet Akgül tarafından satın alınarak Adalet, Anadolu ve Sümer gazetelerinin bünyesinde bulunduğu Akgül Medya Grup bünyesine katılan SES Gazetesi, bugün Aydın’ın en fazla noktasına ulaşan ve en fazla okunan gazetesi konumunda bulunuyor. Efeler, Nazilli, Kuşadası, Didim, Karacasu ve Söke’de temsilcilikleri bulunan SES Gazetesi, Aydın’ın her noktasında yaşanan gelişmeleri en kısa sürede ve en doğru şekilde okuyucularına aktarmak için mücadele veriyor.

‘ULU ÇINARIN DALLARINI UZATTIK’

76. kuruluş yıl dönümünü kutlayan SES Gazetesini 6 yıldır büyük emek ve gayret ile her gün okuyucuları ile buluşturmaya devam ettiklerini ifade eden Akgül Medya Grup Sahibi Mehmet Akgül, “Aydın’ın yayın hayatını sürdüren en eski gazetesini ulu bir çınara dönüştürmek için emeğimizi, paramızı her şeyimizi veriyoruz. Yaklaşık 30 kişilik bir ekibimiz var. SES Gazetesini bünyemize kattığımızda tabloid boyutta siyah beyaz bir yayın organıydı. Bugün Aydın’ın her ilçesine giren renkli ulusal boyutta bir gazete. Ulu çınarın dallarını Aydın’ın her ilçesini gölgesi altına alacak hale getirdik. Çabamızın karşılığı ise manevi haz. Aydın’ın en ücra köşesinde bir mazlumun sesini duyurabildiğimiz an, bizim bütün çabalarımız karşılığını bulmuş oluyor.” dedi.

‘GÜCÜMÜZÜ OKURLARIMIZDAN ALIYORUZ’

SES Gazetesi’nin 76. yıllık ulu bir çınara dönüşmesinde ilk adımı atan gazetenin kurucusu rahmetli Hilmi Tükel, daha sonraki sahibi rahmetli Yalçın Ata ve eşine teşekkürlerini ve minnetlerini ifade eden Mehmet Akgül, SES Gazetesi’nin bütün Aydınlıların sesi olduğunu söyledi. Günümüzde çok zor şartlar altında gazeteciliği icra etmeye çalıştıklarına dikkat çeken Akgül, 75 yıllık bir geçmişe sahip bu şehrin belleği konumundaki SES Gazetesi’nin okurlarından aldığı güç ile Akgül Medya Grup bünyesinde daha nice yıllar yayın hayatını sürdürmesi temennisinde bulundu.
Daha yapacak çok iş, yazacak çok haber var. Daha nice yıllara,
Aydın’ın markası ve en eski sürekli gazetesi olan SES, bugün 76 yılında bir ulu çınar.