Aydın’ın Kuşadası ilçesinde CHP Kadın Kolları, çalıştay düzenledi. ‘Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” sloganıyla düzenlenen çalıştay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Çalıştaya CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilçe belediye başkanları, parti kademesi, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 81 ilin kadın kolları il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“ÖZLEM BAŞKANIMIZLA GENÇLERİN, KADINLARIN DAHA FAZLA HAYAL KURMASI İÇİN PROJELERİMİZ VAR”


Çalıştayda ilk konuşan isim Kuşadası Belediye Başkanı Günel oldu. Farklı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Günel, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile uyum içinde çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile ‘Şu yetki alanı benim, şu yetki alanı senin’ demeden büyük bir hizmet atağı başlattıklarını dile getiren Günel, “İki buçuk yılda pandemi, deprem, sel demeden hizmet ürettik. Demek ki isteyince oluyormuş. Bütün hizmetlerimizi anketlerle ölçerken anketlerdeki seçmenlerin tercihlerinde veya söylemlerinde, bir Çorum’daki vatandaşın beklentisi neyse Kuşadası’nda onu gördük. Nedir o? Yol, kaldırım, altyapı. Kalıplarla ilgili sorular sorduğumuzda ise daha farklı noktalar gördük. İnsanlar gelecekten ağır ağır vazgeçiyorlar. Bugün gösterilmesi gereken hedefimizi insanları yeniden hedef kurduran bir yürüyüş olmasıdır. Biz Özlem başkanımla gençlerin, kadınların daha fazla hayal kurması için projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi İstasyon Kafe projemiz. Genç dostu kent ödülü almamıza neden olan, Kampinova projemiz var. Gençlerin ekonomik yapılarının yanında yoksulluk yanından dünyanın geleceğine dönük, dijital dünyaya dönük hedefleri tazeliğini koruyor.” diye konuştu.

“ELON MUSK PROJEMİZE DESTEK VERİYOR”


Dünyada çalışan ve üreten 150 milyon nüfus olduğunu dile getiren Başkan Günel, “Bu nüfus 72 ülke arasında dolaşıyor. Dijital sektörden zenginleşen insanlar çoğalıyor. Dünya değişiyor ve Mars’ta yaşam araştırılıyor. Biz bunun farkında olan iki belediye başkanı olarak Mars Colony projesini oluşturduk ve Kuşadası’nda kuruyoruz. Yeni bir turizm ağı oluşturuyoruz. Özlem başkanın bir sözü var. “Her belediye yol kaldırım yapar. Biz farklı ne yapıyoruz.? Biz üretirken, proje yaparken Aydın’ı Türkiye’de nasıl konuşulur hale getiririz?” diyor. Elon Musk bu proje ile destek veriyor ve bu bizi onurlandırıyor. Biz hayal kuran bir milleti hedeflemeliyiz. Hayalleri beslemeliyiz. CHP ne sağlayacak dediklerinde tekrar hayal kuracaksınız ve hayallerinizin peşinden gideceksiniz diyorum. Sizin liderliğinizde hayallerin peşinde gidecek bir gençlik geliyor ve o gençlik bizi iktidara taşıyacak.” şeklinde konuştu.

“KOOPERATİF KURACAK KADINLARA DESTEK OLUYORUZ”


Çalıştayda konuşan Başkan Çerçioğlu, projelerini tek tek anlatarak, “Tüm CHP’li ilçe başkanlarımızla projelerimizi tıkır tıkır yerine getiriyoruz. Özellikle Kuşadası ve Didim bizim dünyaya açılan pencerelerimiz olduğu için olağanüstü çalışmalar yürütüyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük çılgın projemiz kadın kooperatiflerimizdir. 26 kadın kooperatifi ile çalışıyor ve kooperatif kuracak kadınlara destek oluyoruz, ekipman desteği hediye ediyoruz. Ürünlerin pazarlanması önemli. Aydın’da 13, İzmir’de 1 olmak üzere Halk Ege Şubeleri kurduk ve kadınlardan gelen ürünleri satıyoruz. Kadınlarımızı hem ev ekonomisine destek oluyor hem de kazanılan para ile kız çocuklarını okutuyorlar. Bu yıl üç milyon ata tohumundan fide üretip dağıttık ve kurduğumuz köy pazarında vatandaşlarla buluşturduk. Hayvancılıkta girdi maliyetleri sebebiyle gübre ve yem desteği sağladık. Sakız koyunu en iyi cinstir ve 3’er koyun verdik. Sütlerini satın aldık ve Ege Et Şubelerinde halkla buluşturduk. Eğer Aydın’da yaşıyorsanız asla yatağa aç girmezsiniz, soğukta üşümezsiniz. Çünkü CHP’li belediyeler sizin yanınızda. Hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin. Çünkü her şey çok güzel olacak.” dedi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise her zaman kadınların yanında olduklarını ifade ederek hedeflerinin iktidar olduğunu söyledi. CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye'nin ilk kadın muhtarı Gül Esin ve ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Aydınlı olduğunu hatırlatarak çalıştayı bu nedenle Kuşadası'nda düzenlediklerini söyledi. Öte yandan Nazlıaka, Başkan Günel'e, “Bu muhteşem organizasyonda bize ev sahipliği yapan Başkan Günel'e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN KARŞISINDA TAM DURACAĞIZ”


Başkan Günel’e çalışmalarından dolayı teşekkür eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Aydın'ı Aydın yapan Topuklu Efe'yi selamlıyorum.” sözleriyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Aydın genelinde öncülük ettiği vizyon projeler ve yatırımlar nedeniyle tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. 81 ilin kadın kolları başkanları ile görüşmekten mutlu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kadın için zor diye bir şey yoktur. Kafasına koyduğu anda bütün zorlukları aşar. Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel hayallerden söz etti. Gençlerin hayallerinden bahsetti. Genç kardeşlerimizin hayalleri hedefimiz olacak. Onların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız. 100 bin kadın üye hedefi var. Başkanım bunu bir kenara yazdım. Kadınlar örgütlü mücadele vermek istiyorsa mücadele vermeliler. Mücadele edilerek alınan hak kimsenin elinden alınmaz. Cumhuriyet Halk Partisi de ne kadar çok kadın üye kazanırsa bizim onlar için düşlediğimiz hayallerimizi güçlü kılarız. Sayın başkan hiç üye yapamazsanız dahi bu hayalleri gerçekleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Üye sayısı artmalı. Kadına yönelik şiddet artıyor. İstanbul Sözleşmesi’ni dostlarımızla iktidar olduğumuzda ilk hafta yeniden yürürlüğe koyacağız. Kadına yönelik şiddetin karşısında tam duracağız.” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAYACAĞIZ”


Asgari ücretli çalışanlara müjde veren Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda asgari ücretten vergi almayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Vergi diyeceksen beşli çete orada. Kadın istihdamını özendireceğiz. Kadınlar çalışacak. Kadın işsizliği şu an yüzde 34. Çift diplomalı, üniversiteli iş bulamıyor. Bu ayıba son vereceğiz. Başka bir acı tablo var. Büyükşehirlerde merdiven altı atölyelerde sigortasız çalışan kadınlar. Kayıt dışı çalışma ile mücadele edeceğiz. Zamanı gelince de emekli olması lazım. Her alanda kadınlar kamu yönetiminde yönetici olarak çalışmalı. Dolayısıyla üniversite bittiğinde kamuda görev aldığınızda önünüz kadın olduğu için kesilmemeli. Gittiğiniz her yerde söyleyin. Belediye başkanlarımızın görev yaptığı tüm kentlerde kreş açıyoruz. Kadınlar güven içinde çalışmalarını sürdürmeli ve güven içinde çocuğunu bırakmalı. Bizim belediyelerimiz bunları yapıyor ve verdiğim ilk talimat da yoksul mahallelerde kreş açmaktı” dedi.

“SORUNLARI ÇÖZMEYE TALİBİZ”


Siyaseti yaşam tarzı, inanç, mezhep üzerinden yapmadıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Sosyal kimlik üzerinden siyaset yapıyoruz. Ve her sosyal kimliğin sorunları var ve o sorunlara çözmeye talibiz. Siyasetimizi sosyal kimlik üzerinden yapacağız. CHP iktidarında mülakat kalkacak ve KPSS’de kim başarılı olursa hak ettiği yere atanacak. KPSS tek sınav olacak. Kim kazanırsa ataması yapılacak. Yerel yönetim için de aynı sistemi getireceğiz. Mülakata giren kişi niye bizim partiye üye olmadın diye elenmeyecek. Mevsimlik işçi kadınlar. Çocukları okula gidemiyor. Oturdukları yerde banyo, tuvaletleri bile yok. Bizim dışımızda bunları düşünen de yok. Biz halkın partisiyiz. Onlar için elimizden geleni yapacağız. Belediyelerimizin olduğu yerde çocuklarının eğitimi neyse destek vereceğiz, altyapı desteği vereceğiz. İktidar olduğumuzda ülke genelinde yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“SURİYELİLERİ DAVUL ZURNAYLA GÖNDERECECEĞİZ”


Kendi iktidarları döneminde kimsenin açta açıkta kalmayacağını da belirten Kılıçdaroğlu, “Bu devlet sosyal devlettir diyecekler. Bunu yapan da sadece CHP’dir. Onların kabahati yok. Onları buraya getirenlerin kabahati var. Bizim kitabımızda ırkçılık yoktur. Ama o insanları çok acımasız koşullarda emeklerinin sömürülmesine izin vermeyiz. Gittiğinizde her yerde söyleyin iktidar olduğumuzda en geç 2 yılda Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla göndereceğiz. Suriyelileri konuştuk. Nasıl göndereceksiniz bizi. İlişkilerimizi düzelteceğiz Büyükelçilikler açacağız. Gittikleri yerlerde Avrupa Birliği fonları ile yolları, kreşlerini yapacağız. Kendi ülkelerinde can ve mal güvenliği olması lazım. Ve bunun da sözleşmesini imzalayacağız. Bunların çalışması lazım. İş insanlarımıza gidin Suriye’de fabrika kurun, sizden vergi almayacağız, parayı ülkenize getirin bu kadar. Bunu anlattığımda Suriyeliler dedi ki biz kendi toprağımıza dönelim. Zorla yaka paça tutup oraya atmıyoruz. İnsani koşullarda kendi ülkelerine göndereceğiz” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu , “KHK mağdurları var. Savcılık takipsizlik vermiş, beraat almış, hakkında soruşturma açılmamış kişileri görevine iade edeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka ve Başkan Çerçioğlu, partiye yeni katılan gençlere rozet taktı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ÖVGÜ


CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hayata geçirdiği kadın kooperatiflerinin çok başarılı bir proje olduğunu belirterek söz konusu projenin Türkiye genelinde arttırılması gerektiğini söyledi. Başkan Çerçioğlu’na övgüler yağdıran Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız, gayet güzel bir proje olan kadın kooperatiflerini kurdu. Sayısını arttırıyor. Türkiye genelinde arttırılmalı. Türkiye genelinde kadının en rahat ekonomik olarak örgütleneceği alan kooperatifler. Örgütleniyorlar, yapıyorlar ama ürünlerini satma konusunda sorun çıkıyor. Ama onun için Ankara, İstanbul, Aydın, Adana, Mersin ve İzmir’i diyorlar ki, kadın kooperatiflerinin bütün ürünlerini biz alacağız ve satacağız diyorlar. Dolayısıyla kadın ekonomik olarak güçlü oluyor. Ekonomik olarak güçlü olan bir kadın, kimseye minnet duymaz.”