Karacasu'da geçtiğimiz Temmuz ayında sağlık sorunlarını gerekçe gösterip görevinden istifa eden Zeki İnal, 3 ay sonra kendisini yalanlayıp, "Sağlık sorunlarım yoktu, beni büyüklerim zorla görevden aldı" dedi. İstifa açıklamasında projelerinin engellendiği iddiasında bulunup meclisteki muhalefet partilerini ve ittifak ortağını zan altında bırakan Zeki İnal, hiç bu sözleri sarf etmemiş gibi istifasının arkasında başka konular olduğunu itiraf etti. İlçe gündemini yakından takip edenler tarafından malumun ilanı olan bu itiraf "Zeki İnal ne yapmaya çalışıyor?" dedirtti.

"YÜREĞİ VARSA NEDEN ALINDIĞINI DA AÇIKLASIN"


Farklı kesimlerden Zeki İnal'ın artık susması gerektiği yorumları yapılırken CHP'li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, olaya farklı bir açıdan yaklaşıp, "Güzel ilçemiz artık bu konularla gündeme gelmesin. İlçe tarihimizde olmayan olayları yaşadık. Zeki İnal beyefendi bunları yaşatan kendisi değilmiş gibi hala ısıtıp ısıtıp gündeme getiriyor. Siyaset ve siyaset dışındaki hayatıyla halkın kendisine verdiği oyun hakkını verememiş hatta onların oylarına ihanet etmiş zevat, şimdi de halkın gözünün içine baka baka, "Ben size yalan söyledim" anlamına gelen sözleri söyleme cüreti gösteriyor. 'Oyunuza sahip çıkamadım özür dilerim' deyip artık bir köşeye çekilmeli. Bunu siyaseten değil Karacasu'nun artık bu konularla gündeme gelmemesi için istiyorum. Ama yok hayır ben konuşmaya devam edeceğim diyorsa eveleyip gevelemesin. Yüreği varsa kendisini görevden alanları ve hangi gerekçeyle aldıklarını çıksın açıklasın. Halkın aklıyla alay etmesin. Bu Karacasu halkı senin neden görevden alındığını gayet iyi biliyor Sayın İnal. Sen bu yaptıklarında bilmeyenlere de öğretmiş oluyorsun. Bu tür çıkışlarla yerine yönetime gelen yol arkadaşlarına da haksızlık ve saygısızlık yapıyor" dedi.

"YETMEZ AMA ÖZÜR DİLEMELİDİR"


Zeki İnal'ın belediyeyi borç altında bırakıp gittiğini öne süren Gümüş, "Biz aman yanlış işler olmasın aman borçlanılmasın diye titizlenirken birileri bizi suçluyordu. Bugün ne yazık ki işçilerin-memurların maaşlarını ödemekte zorlanıldığı döneme geldik. Bunun müsebbibi olan koltuk kaçkını başkan biz meclis üyelerini istifa ederken bile zan altında bıraktı. Bu yaşananlar keşke yaşanmasaydı ama bunlar bizim haklılığımızı ortaya koydu. İnal kendisine oy verenleri ve koltuğu oturduktan sonra tüm ilçe halkını yarı yolda bırakmıştır. Tüm bunlar siyasetten çok siyaset dışındaki hayatındaki yanlışlarıyla olmuştur. Bugün çıkıp 'beni büyüklerim zorla görevden aldı' diyen İnal, önce sağlık sorunlarım var deyip bu halkı kandırdığı için yüce Karacasu halkından ve istifa açıklamasında meclis üyelerini zan altında bırakan sözler için bizlerden çıkıp özür dilemelidir" dedi.