Kaymakam Cemal Şahin, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, ziraat mühendisleri ve üreticilerden oluşan kalabalık bir heyetle Muğla’nın Ortaca ilçesinde örtü altı tarım yapılan seralarda incelemelerde bulundu. Ortaca Kaymakamı Meral Uçar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette Efeler heyetine Kaymakam Uçar’ın yanı sıra Ortaca Ziraat Odası Başkanı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve Ortacalı üreticiler eşlik etti.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ


Efeler heyeti, Ortaca’daki avakado, papaya, kuşkonmaz ve pitaya seralarını gezerek ürünlerin üretim ve pazar payına yönelik ilgililerden bilgi aldı. Ziyarette üreticilere birim alandan yüksek gelir elde edebilecekleri farklı seçenekler sunmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Şahin, “İlçemizde ürün çeşitliliğini artıracağız. Üreticilerimizi katma değeri yüksek ve sadece yerelde değil uluslararası pazarda da rağbet gören ürünlere yönlendirmek istiyoruz. Buna paralel olarak da üreticilerimizin refah seviyelerini yükseltmek için çalışıyoruz” dedi.

EJDER MEYVESİ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ


Öte yandan Eylül 2019 tarihinde Kaymakam Şahin’in öncülüğünde yapılan Ortaca ziyareti sonrası Efeler ilçesinde yetiştirilmeye başlayan pitaya meyvesi bu yıl verdiği ilk ürünler ile üreticilerin yüzünü güldürmüştü. Coğrafi konumu ve iklim özellikleri açısından örtü altı tarım ve getirisi yüksek tropikal meyve üretiminde oldukça uygun koşullara sahip olan Efeler’de üreticilerin gelir düzeyini yükseltecek alternatif ürünlere yönelik araştırma ve çalışmalar Kaymakam Şahin’in talimatları ile ilgili kurumlar marifetiyle aralıksız devam ediyor.