Semerci ile birlikte heyette Murat Günal, Canan Gündoğdu, Süleyman Bakırcı, Rafet Göbekli, Ahmet Avcı ve Halime Bilir yer aldı. SÖGİAD heyeti ilk ziyaretini, Söke ESKKK’ya yaptı. Kooperatif Başkanı Refik Karataş tarafından karşılanan heyete toplantıda, Söke’nin sorunları anlatıldı.

"ÖNEMLİ KATKILARI VAR"


“Sivil toplum platformunun oluşturulmasında veya fakültemizde ya da OSB’nin gelişmesinde önemli katkıları olan bir Refik başkanımız var” diyerek sözlerine başlayan Semerci; “Söke’miz için kendileri bizler için çok büyük tecrübedir. Başkanımız Söke’mizin her türlü faaliyetlerinde ve girişimlerinde önderlik yapıyor, bugün bu ziyaretimiz aynı zamanda iade-i ziyaret olmuştur” ifadelerini kullandı. Karataş ise, “Burak başkanımıza ve yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diliyorum. Bu tür ziyaretler vesilesiyle bir araya gelmemiz, Söke’mizin geleceği açısından aynı zamanda sorunları birlikte çözüme kavuşturmamız açısından çok önemlidir. Genç iş insanları ile bir arada olmamız bizler için onur ve şeref duymamız demektir, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"BU ZİYARETLER ÇOK ÖNEMLİ"


Heyetin ikinci ziyareti, Söke Ticaret Odasına yapıldı. Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay ve Meclis Başkanı Veysel Kara tarafından karşılanan heyet ile Ticaret Odası Toplantı salonunda bir araya gelindi. Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Kutlay, şunları kaydetti: “Bu tür ziyaretler çok önemli. Yaşadığımız şehrimize karınca kararınca birer katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Söke Ticaret Odası olarak bütün kurumlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olarak birbirimizle dirsek teması içerisinde olmamız gerekiyor. Ziyaret için bir kez daha hoş geldiniz.”
Meclis Başkanı Veysel Kara da, “İlçemizde STK’lar çok önemli işler başarıyorlar. Yeni yönetim kurulunuzun bu anlamda ilçemizde çok önemli çalışmalara öncülük edeceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.
"ODA ÜYESİ OLMAKTAN GURURLUYUZ"
“Söke Ticaret Odamız ilçemizde ticaretin gelişmesi anlamında şehrimizin lokomotifidir. Ben ve bazı arkadaşlarım da odamızın üyesi olmaktan gururluyum” diyen Semerci, “Birlik ve beraberlik içinde olmamız daha etkili ve başarılı işler yapacağımız anlamına gelmektedir. SÖGİAD olarak Söke’miz için her türlü çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz” sözlerini kaydetti.

PAMUK KONUŞULDU


Son olarak Söke Ziraat Odasına yapılan ziyarette Oda Başkanı Mustafa Tanyeri tarafından karşılanan SÖGİAD yönetimi ile daha çok pamuk konusu görüşüldü. Semerci, “Söke’miz için Ziraat Odamız ekonomik anlamda olmazsa olmazımızdır. Öncelikle pamuk hasat döneminin, bereketli ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pamuk, buğday ve ayçiçeği bitkileri bu yıl için üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Üreticilerimizin para kazanmaları demek ilçemiz ekonomisinin mali anlamda pozitif değer katkısı sağlıyor. Söke Ovamız bizler için önemlidir, bunu yanında üniversitemiz ve Organize Sanayi Bölgemiz de bizler için odamız için önemlidir. Söke’mizin gelişmesi ve gelişimi için oda olarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Söke Ziraat Odası Başkanı Tanyeri de, şu ifadeleri kullandı: “400 bin dönüm sulanabilir arazide bizler üretim yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar büyük bir arazide yetiştirdiğimiz ürünlerimiz de haliyle suya ihtiyaç duyuyoruz. Su bizler için çok önemlidir fakat bu yıl pamuk üreticilerimiz yetiştirdikleri pamuğa bazıları iki su verdiler. Eğer ki önümüzdeki yılda su sorununu yaşarsak çoğu üreticilerimiz büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaklardır. 1975 yılında yapılan sulama suyu sistemi ile ürünlerimize su vermeye çalışıyoruz. Acilen sulama sisteminin bir an önce yenilenmesi gerekmektedir. Kışın taşkınlardan, yazın da kuraklıktan en büyük su sorununu yaşayan üreticiler bizleriz. Barajlarımız yapılmamış olsa idi durum daha da kötüye gidebilirdi. Sökeli üreticiler olarak su sorununu bir daha yaşamak istemiyoruz. Bugün SÖGİAD’ın yapmış olduğu ziyaretleri için teşekkürlerimi belirtmek istiyorum.”