Efeler Belediyesi’nin Ekim ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay başkanlığında gerçekleşti. Mecliste belediyenin performans programı, gelir ücret tarifesi ve bütçesi görüşüldü. Performans programı üzerine söz alan AK Parti’li Meclis Üyesi İsmail Hakkı Eser, belediyenin performans programına ve bütçesine eleştiride bulundu.

YENİ LOGO VİCDANLARI YARALADI


Performans programıyla ilgili değerlendirme yapan AK Parti’li İsmail Hakkı Eser, “Efeler Belediyesi’nde var olan 23 müdürlüğün performanslarını incelediğimizde beklenenden uzak kaldığını görüyoruz. Özel kalem müdürlüğünün bütçesinin 9.5 milyon olduğunu görüyoruz. Toplantı ve aktiviteler için ayrılan bütçenin 1 milyon 350 bin lira var. Bu dikkat çekiyor. Marka için 200 bin lira ayrılmış. Burada gereksiz yere yapılan vicdanları yaralayan logo değişikliği de bunun içerisinde mi olacak?” diye sordu. Başkan Atay, “Logonun bu bütçeyle alakası yok. Logo için harcanan parayı gelecek mecliste size sunarım” dedi.

EFELER’E DEĞİL SİVASLI’YA TARHANA FABRİKASI


Eser, Kardeş kent için belediyenin Dış işler Müdürlüğü’nden 430 bin lira ayrıldığını, bunun ciddi bir rakam olduğunu ifade etti. Başkan Atay ise, “Sivaslı ilçemizde tarhana fabrikası kuracağız. Bu bizim şirket adına kurulacak. Elde edilen kar, ortaklara dağıtılacak” diye cevap verdi.

5 KİLOMETRE SICAK ASFALT MI OLUR?


Eser, eleştirilerini söyle sürdürdü: “Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün bütçesinin 7 milyon olduğunu görüyoruz. Bu bütçenin 4 milyonu kamulaştırmaya ayrılmış. Fen İşleri’nin bütçesi 110 milyon lira artmış. Burada gayret görüyoruz. Tebrik ediyoruz. Araç tamirleri ve bakımı için 6 milyon gibi rakam var. Araçlarımızın ve makine parkurumuzun yaş grubunu göremedik. Beton parke taşı için 300 bin metrekare parke taşı ile 5 kilometrelik sıcak asfalt hedeflenmiş. 14 milyon lira para ayrılmış. 5 kilometre çok az.”
Başkan Atay, sıcak asfaltla ilgili Eser’in eleştirisini, “Her mahalleye sıcak asfalt yapamayız. Büyükşehir’in asfalta verdiği bütçe bizim belediye bütçemiz. Devlet Malzeme Ofisi’nde sıcak asfalt makinesi alacağız ve parke taşı kuracağız” diyerek yanıtladı.

KÜLTÜRE 20 MİLYON, İMARA 12 MİLYON


Kültür İşleri Müdürlüğü’nün bütçesini de eleştiren Eser, “Kültür İşleri Müdürlüğü’nden kültür ve sanat mekanları için 3 milyon lira konulmuş. Efeler belediyesi olarak kiradayız. Biz çadırda bile hizmet ederiz. Ama hizmet binamız yok. Önceliğimiz olmalı. Kültür ve Sosyal Hizmetlerin bütçesi 20 milyon gibi ciddi bir rakam. Eğlence ve müzik şöleni faslında sadece bir etkinlik için 690 bin lira ayrılmış. Kadınlar için kamuoyu ve anketler için 820 bin lira ayrılmış. Dezavantajlı gruplar için 350 bin lira ayrılırken anket için bu paranın ayrılması israfa neden olmuş. Basın, yayın ve halkla ilişkiler için 9 milyon bütçe ayrılmış. Video hazırlanması 550 bin, basında çıkan haberlerin takibi 300 bin, haberlerin küpür yapılması 200 bin, belediye ile ilgili haberlerin çıkmasının hedeflenmesi 1 milyon 170 bin lira. 9 milyon gibi rakam çok ciddi. İmar Şehircilik Müdürlüğümüzün bütçesi 12 milyon lira. Kültür ve Sanatsal faaliyetlere 20 milyon ayrılması nedeniyle ölçü kaçmış. 9 milyon hizmet binası ve tesis yapma kalemi ayrılmış” ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELER GÖREMEDİK


Efeler Belediyesi’nin hazırlanan performans planını öngörülü ve isabetli bulmadıklarını dile getiren Eser, “367 milyon bütçe hedefleyen Efeler Belediyesinden halkın yaşam kalitesini arttıracak kültürel projeler gerçekleşmesini bekliyoruz. Halkta karşılığı olmayan hizmetler yapılıyor. Logo olayı vicdanları yaraladı. Geçen yıllar Aydın için kayıp yıllar oluyor. Yeni projeler göremedik. 2022 performans programının Efeler halkının beklentilerine karşılık vermediğini düşünüyorum. Ret oyu veriyoruz” dedi.

BÜTÇE YÜZDE 200 ARTACAK


AK Parti Efeler Belediye Meclis Üyesi Neşe Menderes ise gelir ücret tarifesi üzerine yaptığı konuşmada, “2020’de bütçe yüzde 66 oranında gerçekleşmiş. Oran düşük. 367 milyon bütçemiz yüzde 200 artmış olacak. 229 bin lirası mal hizmet alımı ve sermaye gideri. Geçen yıl ki bütçemiz hizmetlere gitmiş olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Efeler Belediyesi’nin performans planı, ücret tarifesi ve bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.