Başta Antalya, Bodrum, Kuşadası ve Didim’dekiler olmak üzere turizm sezonunda faaliyet gösteren lüks otellerin internet sitesini kopyalayan dolandırıcılar, tatil hayali kuranların kabusu oldu. Dolandırıcıların, bölgede hizmet veren otellere kopya sitesi üzerinden coll center yöntemiyle binlerce liralık vurgun yaptığı öğrenildi.
Yaşanan mağduriyetler ise müşteriler konaklamak istedikleri otele gelince ortaya çıkarken, yaşanan dolandırıcılık hem vatandaşların hem de otel sahiplerinin tepkisini çekiyor. İsimleri üzerinden yaşanılan dolandırıcılık olaylarından dolayı otel sahiplerinin yaptıkları şikayetler sonucu bu konuda faaliyette olan siteler kapatılıyor.

COLL CENTER YOLUYLA DOLANDIRICILIK

Didimli Turizmcilerden Burak Karakaya, internet üzerinden yapılan tatil dolandırıcılığının sadece Didim’e özgü olmadığını, Antalya, Bodrum ve Kuşadası’ndaki bir çok otelin başına geldiğini belirtti. Karakaya, dolandırıcıların coll center yöntemiyle kurdukları siteler üzerinden tatil hayali kuranları dolandırdığını ifade ederek, “Bu sezon bizim de başımıza geldi. 15’e yakın tatil için gelen vatandaşların dolandırıldığını gördük. Masa başında kurdukları sistemle dolandırıcılık yapıyorlar. Bu konuda otele gelen ve dolandırılan kişilerin bize aktardığı da şu, ‘Biz sizi dolandırdık; paranızı da aldık. Sakın otele gitmeyin, oraya kadar giderseniz zamanınıza yazık’ şeklinde utanmadan aradıklarını dahi bize bildirdiler. Biz de bu duruma çok üzülüyoruz ama bu konuda bizlerin yapacağı bir şey olmuyor. Ortalama 4 kişilik bir ailenin tatil masrafı yaz döneminde 10 bin TL’ye yakın, bu anlamda bakıldığında binlerce liralık vurgun yapılıyor. Tatil yapmak isteyen tüm vatandaşların çok dikkatli olması gerekiyor.” dedi. Tatile çıkacakların gittikleri otel ya da tatil köyünü iyi araştırıp karar vermelerini isteyen Karakaya, Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu konuda bir çalışma yapması gerektiğini ifade etti.

“VATANDAŞ DİKKATLİ OLSUN”

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise, “Bu konu teknik bir konu; önüne gelen web sitesi kuruyor. Bu nasıl oluyor bilemem ama tüm otellere yönelik bu tür çakma siteler yapılıyor. Hem oteli hem de insanları mağdur ediyor. İlçemizde de bu tür durumlar yaşanıyor. Bu konuda bilişim suçlarına yönelik bir çalışma yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da dikkatli olmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.