CHP Germencik İlçe Başkanı Salih Çavuş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’e tepki gösterdi. Seçim yaklaştıkça AK Parti’de paniğin artmaya başladığını, AK Parti’nin dersini hiç çalışmadan sınava gelen bir öğrenci gibi paniğe kapıldığını öne süren İlçe Başkanı Salih Çavuş, AK Partililerden ‘Neden dersinize çalışmadınız?’ sorusuna ‘Çamaşır makinemiz bozuldu’ gibi absürt açıklama ve ifadelerle cevap verdiklerini duyduklarını iddia etti.

“KÖTÜ YÖNETİM”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen’in vatandaşın cebine musallat olan fiyaskoları görmediğini, varsa yoksa Aydın Büyükşehir Belediyesi hasedi ve kıskançlığı içinde olduğunu dile getiren Çavuş, “Bakın işçi, memur, çiftçi dertli. Artık malının, mülkünün beş kuruş etmemesini geçtik; işleyeceği bir tarlası, kullanacağı bir traktörü kalmadı, kötü yönetiminiz neticesinde gelen icralar, hacizler yüzünden” dedi.

“TARIM ÜRÜNLERİ İHRACAT KAZANCIMIZ HOLLANDA’NIN ONDA BİRİ KADAR”

Türkiye ile Hollanda’nın tarım ürünleri ihracat gelirlerini kıyaslayan Çavuş, “Yüz ölçümü bakımından Konya’dan ufak olan Hollanda, tarım ürünleri ihracatında yılda 180 milyar dolar kazanır, biz 18 milyar dolar. Onda biri! Sırf bu iki rakam dahi çiftçimizin önemsenmediğinin bir hırka bir kuru ekmeğin ötesinin onlara reva görülmediğinin vesikası” şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİMİZİN TARLASINA HACİZ KONULMAYACAK”

Özmen’e seslenen Başkan Çavuş, "Aydın Ovası bitiyor, mahsulümüz sulanamıyor, alınan mahsul de para etmiyor. Çiftçilerimiz hep kredi borçlusu haline geldi, zor zahmet akıttıkları terin karşılığını alamıyorlar. Haset etmekten, kıskançlık krizleri geçirmekten fırsatın kalırsa buna bir zahmet odaklan. Milletimizin sizin beylik laflarınıza değil artık biraz icraatınıza ihtiyacı var. Milletimizin sadakaya değil alın terinin emeğinin karşılığına ihtiyacı var. Siz yapamadınız ama ben söyleyeyim, evvel Allah’ın izniyle er geç getirmek zorunda kalacağınız sandıkta kırmızı kartınızı yiyip gittiğinizde, Millet İttifakı’yla çiftçimizin traktörüne de tarlasına da haciz konulamayacak. Sizin akıl bile edemediklerinizi Millet İttifakı hayata geçirecek, yarınlarımızın garantisi çiftçilerimiz gelecek kaygısını lugatlarından silecek, sadece üretmeye, memlekete hizmete odaklanacak, mutlu olacak" dedi.