Blok tren taşımacılığı yöntemi ile yükler bütün ulaşım yöntemlerinin kullanılması ile bir yerden başka yere taşınır. Tüm taşıma işlemleri kalite ve güvencesi altında gerçekleşmektedir.

Blok Tren Konteyner Taşımacılığı Ne İşe Yarar?

Blok tren taşımacılığı işlemi kısaca yüklerin alınacağı istasyondan varacağı istasyona kadar, vagon değiştirme yapmadan taşınmasıdır. Bu işlem sırasında önemli olan nokta güzergaha tamamen sadık kalınmasıdır. Blok tren taşımacılığı işleminde güzergah dışındaki hiçbir istasyonda yükleme ya da boşaltma yapılmaz.

Vagon Taşımacılığı Çeşitleri Nelerdir?

Vagon taşımacılığını birçok farklı türde gerçekleştirmek mümkündür. Bu yöntemler arasında kapalı vagon, platform vagon, yüksek kenarlı vagon ve kayar yan duvarlı vagon türleri yer almaktadır. Yapı madde taşımacılığı için en çok yüksek kenarlı vagon taşımacılık türü tercih edilir.

Multimodal Taşımacılık Nedir?

Blok trenin yanı sıra öne çıkan diğer bir taşımacılık yöntemi ise multimodal taşımacılık tipidir. Bu yöntem ile farklı taşıma araçları ile sevkiyat yapılması amaçlanır. Çevreye duyarlı bir yöntem olması ile de dikkatleri üzerine çeker.

Multimodal Taşımacılığın Farkları

Multimodal taşımacılık türünün öne çıkan bazı farkları bulunur. Bu tip taşımacılık işlemlerinin tamamı tek bir taşıyıcı tarafından gerçekleştirilir. Bu nedenle sorumluluk tamamen bu kişiye aittir. İşlemler sırasında ise birden fazla evraka gerek yoktur. Tüm detayların yer aldığı bir sözleşme taşımacılığın gerçekleşmesi için yeterli olmaktadır.

Multimodal Taşımacılık Kapsamı

Bu taşımacılık türünün kapsamı alanı da oldukça geniştir. Bu nedenle ismi çoklu taşımacılık olarak da anılmaktadır. Deniz, kara, hava ya da demir yolu tercih edeceksiniz multimodal taşımacılık hepsinin başarı ile yapıldığı bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

İntermodal Taşımacılık Nedir?

Bahsedilecek diğer taşıma yöntemi ise intermodal taşımacılık yöntemidir. Bu yöntemde taşımanın yapacağı alan değiştirilmeden işlem yapılır. Genellikle multimodal taşıma tipi ile karıştırılsa da farkları bulunur.

Multimodal ve İntermodal Taşımacılık Farkları

Multimodal taşımacılık modeli ile intermodal taşımacılık modeli arasında önemli farklar bulunur. Öncelikle gereken evrak sayısı önemli farklardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Multimodal yöntemde tek evrak kullanılması yeterli iken intermodal yöntemde birden fazla evrak gerekir. Diğer fark ise yüklerin aktarılıp aktarılmadığı kısmında görülür. Multimodal yöntemde yükler aktarılırken diğer yöntemde aktarma yapılmaz.

İntermodal Taşımacılık Ne İşe Yarar? 

Düşük maliyetli, çevre dostu bir taşımacılık yöntemi olan intermodal taşımacılık herhangi bir aktarma gerektirmeden taşımacılık hizmetinden yararlanmanızı sağlar.