Nazilli'de düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında İstasyon Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı protokol üyelerinin katılımıyla okul bahçesinde gerçekleştirildi.

'TEMEL UNSUR EĞİTİMDİR'

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek yaptı. Şimşek konuşmasında; “Nazilli'mizde özel okullar dahil 130 okulumuz var. Bin 412 derslik 2 bin 360 öğretmenimiz ve 30 bin 959 öğrencimizle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başladık. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Eğitim bir toplumu gelişimini etkileyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı ve yüce bir toplum halinde yaşatır ya da onu köleliğe ve yoksulluğa iter.’ Bu düşünceden yola çıkarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstesine çıkaracak bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve vizyonu ile buluşturacak olan temel unsur yine eğitimdir” ifadelerine yer verdi.

"İNSİYATİF ALINMASI ONUR VERİCİ"

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından İlköğretim Haftası temalı şiirler okunarak dans gösterileri yapıldı. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy tarafından Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) aracılılığıyla Cumhuriyet İlkokulu’na kütüphane kazandıran Dr. Ülkü Uçar’a plaket takdiminde bulunuldu. Uçar'a teşekkür eden Kaymakam Arısoy; "Yaklaşık 1 buçuk seneden beri pandemi döneminden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık. Nihayet hasret sona erdi; okullarımız öğrencilerle buluştu. Okul ve kütüphane birbirinden ayrılmaz bir parça. O nedenle bu hediye çok anlamlı ve kıymetli. Aynı zamanda pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının da eğitim konusunda inisiyatif alması da çok onur verici. Ben emeği geçen herkese şükranlarımızın bir göstergesi olarak bu plaketi takdim ediyorum” dedi.

"EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KUTLUYORUM"

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Doktor Ülkü Uçar’ın Fatma-Hüseyin Gürbüz adına yaptırmış olduğu kütüphanenin açılış töreninde konuşan Başkan Özcan; “Çok büyük bir emek harcıyorsunuz. Nasıl mesai harcadığınızı yakinen biliyorum ve takip ediyorum. Allah razı olsun. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılını kutluyor, başarılar diliyorum” sözlerini kaydetti.