Efeler Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Altan Kemerci, partisinin kuruluş yıl dönümü dolayısı ile yazılı açıklama yaptı. CHP’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde ‘Halk Fırkası’ adı ile kurulduğunu hatırlatan Kemerci, şunları kaydetti: “Cumhuriyetin ilanından sonra 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası olarak, 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi iken 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin amblemi altı oka çıkarılmıştır.”

" TÜRKİYE'NİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ"

Kemerci, CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ülkenin kurtarıcısı ve kurucu partisi olduğunu ifade etti.
Cumhuriyeti kuranın, saltanı kaldıranın, hilafete son verenin ve ulusal birliği sağlayanın partisi olduğunun altını çizen Kemerci, “CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan reformlar ile çağdaş Türkiye’nin temelini atan bir partidir. Türkiye’nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar gelmiştir” dedi.

"HAİNLERE FIRSAT VERİLMEMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

CHP’nin kurulduğu günden bugüne Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olduğunu kaydeden Kemerci, şunları dile getirdi:
“Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden, bugün de, halkımız ve ülkemiz için, cumhuriyetimizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyoruz. Halkın ve Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edecektir.” Kemerci, CHP’nin 98. kuruluş yıl dönümünü parti örgütü ve tüm halkı adına kutladığını, sevgi ve saygılarını sunduğunu sözlerine ekledi.