Memleket Partisi Nazilli İlçe Başkanlığı ilk kongresini ilçe binasında gerçekleştirildi. Parti binasında yapılan kongreye MP kurucu İl Başkanı Cavit Yenipazarlı, Nazilli Kurucu İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, Efeler İlçe Başkanı Mahir Can ve Kuşadası İlçe Başkanı Hasan Sargın ve çok sayıda partili katıldı. Divan Başkanlığı’na Cavit Yenipazarlı seçilirken, yardımcılıklarını Efeler İlçe Başkanı Mahir Can ve Kuşadası İlçe Başkanı Hasan Sargın yaptı. Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile genel kurul başladı. Ardından İl Başkanı Cavit Yenipazarlı ve MP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çetinkaya bir konuşma yaptı. Son olarak seçimlere geçildi.

YENİZARLI, İKTİDAR VE MUHALEFETE YÜKLENDİ

Halkın kaderini değiştirmek için yola çıktıklarını ifade eden MP İl Başkanı Cavit Yenipazarlı, konuşmasında iktidar ve muhalefete yüklendi. Yenipazarlı, “Memleket Partisi bir kurutuluş yolu. iktidara geleceğiz. Avrupa’nın en laik ülkesi olmak gibi bir hedefimiz ve bir çalışmamız var. En kısa süredeki seçimde yüzde 50 artı 1 alarak iktidar olacağımız inancıyla sürdürmeye devam ediyoruz. Muhalefet AK Parti’nin 20 yıllık iktidarı boyunca alternatif olamadığını girdiği bütün seçimleri kaybederek göstermiştir. Halen daha emekçi halkımızın, işçilerin ve yurtseverlerin umudu olamamış, iktidara teslim olma yolunda hazır bir şekilde çalışıyor. Halkımızın bu kaderini değiştirmek için yola çıktık” dedi.

“YÜZ VERMEYİN BİR TEKİNE AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE”

Hep birlikte yüreklerini koyarak Aydın’ı ve Nazilli yöneteceklerini dile getiren MP İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, “Yarım kalan bir işi tamamlamak için yola çıktık. Meydanları hep birlikte dolduracağız. Hep birlikte yüreğimizi koyacağız. Adımız onun için Memleket Partisi. Atatürk’e saygısızlık yapanı, Doğaya çevreye saygısı olmayanı, Ayrımcılık yapanı, terörle arasına mesafe koymayanı, terörün her türlüsünü kınamayanı, siyasetten rant elde etmek isteyenleri Memleket Partisi çatısı altında istemiyoruz. Belediyelerden 3-5 yerden maaş alanlar var. Tahterevalli siyaseti ile, kısa dönem taktikleri ile günü kurtarmaya çalışıyorlar. Vatandaşa 20 gün boyunca ne yiyeceğini sormayıp, ne içmeyeceğini söyleme küstahlığını kendinde gören iktidar mensupları var. Ama bu dayatmalara muhalefetten hiçbir eleştiri yok. Korkak bir muhalefet var. Umut olamayan, toplumsal muhalefeti örgütleyemeyen, Türkiye bu kadar kötü yönetilirken yoksulların sözcüsü olamayan çözüm üretemeyen bir muhalefet var. Bu ikisine de bu iktidara da diyoruz ki “Yüz vermeyin bir tekine al birini vur ötekine” Bu yağma düzenine, bu muhalefet düzenine, toptan bir itirazımız var. Muhalefet olmadığı için iktidar bunları yapabiliyor. Böyle gelmiş böyle gitmez. Gitmeli diyeceğiz hep birlikte” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde Ali Çetinkaya çarşaf liste ile oyların tamamını alarak başkanlığa seçildi.