Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde kanalizasyon borusu patlamasının ardından denize atık su karıştığı iddia edilirken ortaya çıkan görüntülerle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, sosyal medya hesabından açıklamada bulunmuştu. Tuncer, Kuşadası’nın turizm acısından jenerik bir öneme sahip olduğunu belirtmiş ve ilçede yaşanan olayın turizm açısında üzücü olduğunu ifade etmişti.

CHP’LİLERDEN YAYLIM ATEŞİ

Tuncer’in paylaşımıyla ilgili açıklama yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “ Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürünün yaptığı açıklama ile siyasete heveslendiğini görüyoruz. Ancak kendisinin hangi sıfat ile belediye hizmetlerini sorguladığını merak ediyoruz” dedi. Gürbilek’in açıklamasına CHP’liler de sosyal medyada destek vererek Tuncer’in açıklamalarının siyasi olduğunu dile getirip eleştirilerde bulundu.

AK PARTİLİLERDEN DESTEK

CHP’lilerin eleştiri oklarını yönelttiği Tuncer’e AK Partililer sahip çıktı. AK Partili birçok kullanıcı sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda, “Kuşadası'nda lağım sularının denize akıtılması ile ilgili eleştiren Turizm Aydın İl Müdür'ü Umut Tuncer'e muhalefet yetkilileri tarafından basın yolu ile yapılan saldırıyı kınıyoruz. Umut Tuncer'e, "Hangi sıfatla belediyenin işlerini sorguluyorsun?" diyenler sanırım Tuncer'in turizm müdürü olduğunu bilmiyor” ifadeleriyle Tuncer’in yanında olduklarını dile getirdiler.