AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında yaşanan İzmir Marşı krizi ile ilgili kendisini eleştiren Millet İttifakı İlçe Başkanları CHP'li Hasbi Akman ve İYİ Parti'li Ahmet Alak'a cevap verdi. Yazılı açıklama yapan Başkan Celbek, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İncirliova'da da 15 Temmuz programının gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "O kara gecede vatan ve millet için canlarını hiç düşünmeden feda eden kahraman şehitlerimiz ile gazilerimize minnettarız. Onların fedakarca mücadelesini unutmadık ve unutturmayacağız" dedi.

"TAM BİR ACİZLİK"

Program sırasında hiç hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Başkan Celbek, "Programdan sonra yapılan yersiz açıklama ve eleştiriler ise bizi ziyadesi ile üzmüş, Millet İttifakı'nın içine düştüğü içler acısı durumu da gözler önüne sermiştir. Programda İzmir Marşı çalınmıştır ve bu durumdan hiç kimse rahatsız olmamıştır. Bilinmelidir ki İzmir Marşı, CHP'nin bütün seçim meydanlarında çalınmaktadır. Bunu bilmemize rağmen birlik ve beraberliğe önem verdiğimizden dolayı programda birinci kez çalınmasına sesimizi çıkarmadık. Programda İzmir Marşı sanki hiç çalınmamış gibi algı oluşturup bizi ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanıymış gibi kamuoyuna sunmak tam bir acizliktir. Kimse bizim Atatürk ve silah arkadaşlarına sevgimizi sorgulayamaz. Bizim tepkimiz İzmir Marşı'na değil, programı 15 Temmuz ruhu dışına çıkartmaya çalışıp seçim meydanına çevirmek isteyenleredir" ifadelerini kullandı.

VİDEOLU YANIT

Millet İttifakı'nın eleştirdiği bir diğer isim olan MHP İncirliova Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Karayiğit de, sosyal medya hesabından, 15 Temmuz programında İzmir Marşı'nın çalındığını gösteren iki video paylaştı. Kendisini İzmir Marşı'na karşı çıkmakla suçlayanlara sert sözlerle tepki gösteren Karayiğit, "İzmir Marşı çalınmadı’ diyen aciz insanlar, bu marş çalınırken sadece fiziken mi oradaydınız? Manevi olarak neredeydiniz? Yalan siyasetle, programı provoke etmekle ne amaçlıyorsunuz? Rabbim bu millete tekrar 15 Temmuz'lar yaşatmasın" şeklinde konuştu.