Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Kuşadası Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Binbaşı Cihan Seymen, Aydın Büyükşehir Denizcilik Daire Başkanı Barış Tarım ile Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Bölge Direktörü ve Ege Port Kuşadası Limanı Genel Müdürü Aziz Güngör katıldı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU


Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ege Port Limanı’na ait Palameon isimli romorkör, sahil güvenlik botu, acil müdahale teknesi ve bazı gezi tekneleri renkli görüntüler oluşturdu.
Bu arada, deniz şehitleri için denize çelenk bırakılması töreni, denizlerimizin kirletilmemesi ve farkındalık oluşturulması bakımından sembolik olarak yapıldı. Hazırlanan çelenk Kuşadası Güvercinada’da düzenlenen törenle karaya bırakıldı.

ŞEHİTLER ANILDI


Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, “Başta denizcilerimiz olmak üzere tüm ülkemiz için sivil ve mülki olarak görevlerini ifa ederken şehit olan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Devletimiz payidar milletimiz bahtiyar olsun” dedi. Yücel, “Bir etkinlik de olsa denizlerimizin kirletilmemesi lazım. Denizler bizim her şeyimiz. O nedenle bu sembolik törende çelengi denize atarak bir nevi denizin kirletilmesine gönlüm razı değil. Biz Kuşadası olarak bu konuda farkındalık yaratmak adına karar alarak uygulamamızı bu şekilde yaptık” ifadelerini kullandı.