İYİ Partili yönetici Polat Zencirci’nin sosyal medya üzerinden Kuran ayetleriyle dalga geçmesi nedeniyle siyasi kaygıdan uzak bir açıklama yaptığını hatırlatan MHP’li Akalın, İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’in buna karşılık yaptığı açıklamayla tartışmayı siyasi alana taşıdığını belirtti. Çelikez’in açıklamasındaki eleştirilere cevap veren Akalın, şunları söyledi: “Keşke ile başlayan cümlelerle getirdiği eleştirilere toptan yanıt vermek gereği ortaya çıkmış-tır. Bilindiği üzere geçmiş dönemde yapılan anayasa taslak çalışmalarında dün kendilerinin gizli ortağı HDP’nin “anayasanın ilk dört maddesini tartışabilmeliyiz” ifadeleri vardır. Anayasanın ilk dört maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini açıklar. Bugün ittifak oldukları ayan beyan ortada olan HDP ile İP geçmiş dönemde kapalı kapılar ardında ülkenin bölünmez bütünlüğü, yönetim şekli üzerine tartışmalar yürütüp çalışmalar yaparken MHP kurulan oyunları görüp bozmuş ve yapılan referandumda gerek ülkenin yönetim şekli olan cumhuriyetin gerekse üniter devlet yapısının değişmemesi için mücadele vermiş ve mücadeleyi kazanmıştır.”

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYORUZ

“Siyasi fitnecilik MHP’nin yaşam alanı olmayacaktır” diyen Akalın, sözleri söyle sürdürdü: “Anayasamızın ilk dört maddesi durdukça bu ülkenin yönetim şekli, ulus devlet yapısı, temel nitelikleri ve ülkemize vurulmuş Atatürk mührü yaşamaya devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki kime verilmesi gereken ne cevap varsa tarafımızdan verilmektedir. Ancak biz sözlerimizi söylerken doğru zaman, doğru cümleler ve doğru tonu kullanmaktayız. Siyasi fitnecilik MHP’nin yaşam alanı olmayacaktır. Sözün özeti şudur ki İP cumhuriyet ve millet düşmanları ile ittifak halindeyken MHP milli ve manevi değerlerine sahip çıkıyor, ülkesini ve milletini muhafaza ve müdafaa ediyordu. MHP dünyanın neresinde olursa olsun mazluma destek vermekte ancak bunları siyasi kazanç malzemesi yapmamaktadır.”

NEDEN BÖYLESİNE SAHİP ÇIKIYOR?

Çelikez’e Allah’ın kelamı ile dalga geçen yöneticisine neden böylesine sahip çıktığını soran Akalın, “Bizim de İP İlçe Başkanı Çelikez’e “Keşke” ile başlayan bir cümlemiz olacaktır. HDP Aydın İl Başkanı “O koltuklarda bizim oylarımızla oturuyorsunuz” derken siz Keşke bunu inkar edebilseydiniz. Ayrıca Çelikez’e ben de şu soruları yöneltmek isterim. HDP ile kapalı kapılar ardında yaptığınız anayasa taslağı ile mi bu ülkenin milli ve manevi değerlerine sahip çıktınız? Millet İttifakı olarak aynı masada oturduğunuz ortaklarınızı dahi yerelde herkesin önünde eleştirirken mi yolsuzlukla, usulsüzlükle mücadele ettiniz? Ayasofya’da vaaz veren imam meselesinde ise birinci ağızdan Liderimiz Devlet Bahçeli bu meczup için “hain” demiştir. Haine destek verenleri de eleştirmiştir. Son olarak Çelikez’e sormak istediğim şudur; Atatürk’e hakaret eden bir meczubu eleştirmemizi haklı olarak bekleyen Çelikez Allah’ın kelamı ile dalga geçen yöneticisine neden böylesine sahip çıkmaktadır? Yoksa İp’e göre Kur’an’a hakaret görmezden gelinebilecek basit bir hata mıdır?” diye konuştu.