Aydın Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, devlet tarafından verilmekte olan desteklerin tanıtılması amacıyla mikro ölçekli sanayi işletmeleri davet edilerek Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, KÜSİ Temsilcisi Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, İŞKUR İl Müdürü Remzi Terzİ, GEKA Temsilcisi Numan Katıksız ve firma temsilcileri katıldı.

İŞLETMELERE PROJE ÇAĞRISI


Yapılan toplantıda KOSGEB’in ‘Ar-Ge, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri, İşletme Geliştirme, Büyüme ve Uluslararasılaşma Destekleri Girişimcilik Destekleri KOBİ Finansman Destekleri’, İŞKUR’un ‘İstihdam Teşvikleri, İşbaşı Eğitim Programı, Ödenek ve Destekler’, GEKA’nın 2021 Yılı Sonuç Odaklı Programları ‘Eko-turizmde Yeni Destinasyonlar, Üretici Örgütlerinin Güçlendirilmesi, İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijital Dönüşüm’ ana başlıklarında firma yetkililerine bilgilendirme yapıldı. İşletmelerin çağrı dönemlerini takip etmelerinin ve programlar dahilinde proje üretmelerinin beklendiği belirtildi.

İŞVERENLERE PROJE DESTEĞİ

KOSGEB, GEKA ve İŞKUR desteklerinin sunumları sonrası firmalarla sağlanan destekler hakkında istişare gerçekleştirildi. Yapılan istişarede firmaların desteklerden faydalanma konusunda eksik kaldığı, firmaların daha fazla miktarda desteklerden faydalanmaları amacıyla kamu üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde mikro ve küçük işletmeler olarak projeler üretmeleri gerektiği, firma temsilcileri tarafından proje üretme aşamasında KÜSİ Temsilcisi Prof. Dr. Özge Çevik ve Adnan Menderes Üniversitesinin diğer öğretim görevlilerinden destek bekledikleri, bu sayede proje kültürünün oluşacağını ve desteklerden yararlanma adına ilerleme kaydedilebileceği, söz konusu projeler ve işbirlikleri ile ilgili KOSGEB, GEKA ve İŞKUR’dan görüş önerilerinin alınarak bu konuda önümüzdeki dönemlerde Aydın ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yenilikçi projelerin geliştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı ifade edildi.