Koronavirüs salgını sebebiyle bazı iş yerleri kısıtlı olarak faaliyetlerine devam ederken Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ve Başkan Yardımcısı Nihat Özçevik Oda üyesi esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Ziyaret ettiği esnafların yasakların biran önce kaldırılmasını ve kontrollü olarak açılma istediklerini dile getiren Erul, esnafın dayanacak gücünün kalmadığını vurguladı. Erul, en kısa sürede kapalı olan iş yerlerinin açılması çağrısında bulundu.

SIKINTIYA İŞARET ETTİ


Erul, “Bu salgın her kesimi ekonomik olarak sıkıntıya sokmuştur. Ancak yeme içme sektörünün artık dayanacak gücü kalmadı. Hükümetimizin belirlediği kurallar çerçevesinde kafe ve restoranlar açılmalı ve istihdam sağlanmalıdır. 1 Haziran’dan itibaren normalleşme ya da diğer kısıtlamalarda bir değişiklik bekliyoruz. Devletimiz bu konuda her ne kadar destek verse de bu destekler yeterli değil. İş yerlerinde elektrik, su, kira, maaş vb. giderlerin devam etmesinden ötürü bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımız zararlarını telafi edemez duruma gelmiştir. Bu konuda hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulunuyoruz.”dedi

“NORMALLEŞME BEKLİYORUZ”


Didim esnafıları ise iş yerlerinde birçok kişiyi işten çıkarmak durumunda kaldıklarını ve ekonomik olarak ayakta duracak durumlarının kalmadığını belirterek verilen desteklerin ise fayda etmediğini dile getirdi. Esnaf, yaz sezonuna girilen şu günlerde 1 Haziran’da normalleşmenin ya da çalışma saatlerinin uzatılması gerektiğini ifade etti.