Hassas durumun korunduğunu ifade eden Soley, “Son vakaların yüzde 98’inin kaynağı tarlalar. Birlikte yemek yemelerin önüne geçemedik. Tarlada çalışmalarda bulaşıyor. Servisler de risk oluşturuyor. Uzun bir süre sonra vaka sayılarımızda düşme oldu. Aydın’ın en iyi ilçelerinden biriyken şu an en kritik ilçelerinden birisiyiz. Bizi mahveden Mart ayı oldu. 162’ye kadar çıktık. Uzun süre 70’in altına inemedik. Bugün 40’a düştük ama bu seviyede durur mu bakacağız” dedi.

ÇOCUKLARA DİKKAT

Virüsün artık eski virüs olmadığını ifade eden Soley, “Eskiden çoluğumuzu çocuğumuzu etkilemiyordu. Şu an 14-16 yaşında hastalarımız var. Eskiden 40 yaş altında çok fazla etkili değildi. 30 yaşında entübe olan hastamız var. Genç-yaşlı ayrımı yok. Herkes tam anlamıyla dikkat edecek. Oldukça da tehlikeli. Vaka saklamayalım. Vaka saklayanlar hakkında işlem yapacağız. Bir tane yaşadığımız örnek var. Adam kafasını yerden yere vuruyor. Kendi hastalığını sakladı. Çocuğunu hasta etti. Babası da yoğun bakımda. Yeniden toplu taramaya geçeceğiz. Günlük 200’e kadar test yapma imkanımız var. Esnaflar, okullar açılmadan öğretmenler, kamu çalışanları olmak üzere toplu bir tarama yapılacak” dedi. Kaymakam Soley ve Sağlık Müdürü Onur Doran, aşı olanların da önlemlere aksatmadan devam etmeleri gerektiğini söyledi.

BANKADAN PARA ÇEKMEK İÇİN İZİN ALINACAK

Sokağa çıkma yasaklarına da değinen Soley, “Para çekmek için sokağa çıkma izni yok. Sokağa çıkma izni yürüyüş mesafesindeki bakkal, market ve manavlara gitmek için var. Bankadan para çekecek olanlar izin almak zorunda. Köylerinde bakkal olmayanlar araçlarıyla en yakın köy bakkalına da gidemez. Bunun için muhtardan ya da vefa biriminden yardım isteyeceksiniz” şeklinde konuştu.