Nazilli İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kentte çiftçilere ve üreticilere desteği tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak ilçede bulunan küçükbaş hayvanların "koyun keçi çiçeği" ve "koyun keçi vebası" hastalıklarına karşı, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü hayvan sağlığı personellerince aşılama çalışması gerçekleştirildi.

DESTEK ÖDEMESİ OLACAK

Öte yandan bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, önceki yıllarda 'anaç' koyun ve keçiler destekleme kapsamındaydı. Ancak bu yıldan itibaren yetiştiricilerin işletmesine 2024 yılında doğum yoluyla katılan kuzu ve oğlaklara destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi.
Dişiler için Rev-1 (brusella) ve PPR (veba) aşısı ile erkekler için sadece PPR (veba) aşısı yaptırılması zorunlu hale geldi.

MÜDÜRLÜK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Konuya ilişkin Nazilli Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İşletmesinde 2024 yılında doğan, zorunlu aşıları yapılan ve doğduğu işletmede en az 4 ay kalmış olan küçükbaş hayvanlar desteklemeden yararlanacaktır. Bu sebeple Müdürlüğümüzce yıl boyunca yapılan aşılama ve kayıt işlemlerini takip etmeniz ve aşılamarı ile küpeleme işlemlerini yaptırmanızı hatırlatırız" ifadelerine yer verildi.

KUTO, TOBB 80. genel kuruluna katıldı KUTO, TOBB 80. genel kuruluna katıldı


 

Muhabir: M.NAZLI ALTINAYAR