AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer ve ilçedeki STK temsilcilerinin katılımıyla ‘Kısıtlı Sulama Programı’ ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantısı düzenledi. Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer, toplantıda barajlardan sağlanan toplam sulama kapasitesinin yüzde 35’inin bu sezon Söke Ovası’na aktarılacağını ve üreticilerin mağdur edilmeyeceği bilgisini paylaşan Milletvekili Yavuz’a teşekkür etti.

“MİLLETVEKİLİ YAVUZ YÜREĞİMİZİ FERAHLATTI”

Söke Ovası Sulama Birliği’nde gerçekleşen toplantının ardından açıklama yapan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer, “Milletvekilimiz Sayın Yavuz’un girişim ve destekleriyle ortaklarımız ve üreticilerimiz bu sezon Söke Ovası’nda yapılacak eşit ve adaletli dağıtım sayesinde kısıtlı sulamadan en az şekilde etkilenecek. Sayın Milletvekilimiz kısıtlı sulama kararının alındığı ilk günden bu yana sorunumuzla yakinen ilgileniyor ve DSİ yetkilileriyle aramızda bir köprü vazifesi görüyor. Bize bu sıkıntılı süreçte destek olana siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destek olmaya biz de hazırız. Sayın Milletvekilimiz sağolsun bu gün gerçekleşen toplantıda bir süredir endişeli olduğumuz kısıtlı sulamayla ilgili yüreğimizi ferahlattı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

“ORTAKLAR VE ÜRETİCİLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Milletvekili Yavuz’un toplantıda ‘Kısıtlı Sulama Programı’ nedeniyle tav suyu dahil maksimum 2 su verileceği ve tarımın sürdürülebilirliği için barajlardan sağlanan toplam sulama kapasitesinin yüzde 35’inin bu sezon Söke Ovası’na aktarılacağı bilgisini paylaştığını belirten Başkan Özer, “Sayın Milletvekilimizin verdiği bilgilere göre bu sezon DSİ tarafından eşit ve adaletli dağıtım yapılmasıyla Söke Ovamız kısıtlı sulamadan en az şekilde etkilenecek ve tüm ekili alanlar istifade edecek. Biz de tasarruflu kullanım konusunda tüm ortak ve üreticilerimizden duyarlılık bekliyoruz. Göreve seçildiği günden bu yana ‘Üretici Dostu’ yaklaşımlarıyla her zaman yanımızda olan ve Söke’mizin bu sezon ‘Kısıtlı Sulama Programı’ndan olumsuz anlamda etkilenmemesi için en başından bu yana yoğun çaba gösteren AK Parti Aydın Milletvekilimiz Sayın Metin Yavuz’a, Söke Ovası Sulama Birliği Başkanımız Sayın Ahmet Engin Turan ile Söke Ovası Sulama Birliği Müdürümüz Sayın Ömer Yıldız’a, ortak ve üreticilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.