Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu’nun bizzat desteklediği e-Twinning projeleri ilçede fark yaratmaya devam ediyor. Okullarda hızla artan eTwinning kullanıcılarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Yeniköy İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri 2019 yılından bu yana eTwinning projelerinde aktif şekilde yer alıyorlar. 2020 yılında “eTwinning Kalite Etiketi” almaya da hak kazanmış olan okulda öğrenciler, farklı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

“EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ HALE GETİRECEĞİZ”


Geçen Şubat ayında başlayan Lıttle Gıggles (Küçük Kıkırdamalar) adlı proje hakkında açıklamalarda bulunan İngilizce Öğretmeni Sunay Uyar Özcan, “Projemizde temel amacımız, ilkokul düzeyindeki çocuklarda İngilizce konuşmaya karşı olan çekingenliklerini kırmak ve Web-2 araçlarını da kullanarak bu süreci eğlenceli ve eğitici hale getirmek. Ülkemizde 1 yıldır süren pandemi sürecinin gereklilik haline getirdiği ‘Uzaktan eğitim sürecini nasıl daha verimli hale getiririz?’ sorusunun cevabının Web-2 araçlarında saklı olduğunu düşünüyoruz. Bu proje, öğrencileri teknolojiyi eğitici amaçla kullanmalarını sağlayacak.” dedi.

“ÖZGÜVENLERİNİ GELİŞTİRECEK”


Projenin Türkiye ve yurt dışından 12 ortakla yürütüldüğünü kaydeden Özcan, “Projede, İspanya, Portekiz ve Türkiye işbirliği öne çıkıyor. Öğrencilerin sevdikleri hayvan figürlerini zaman zaman Web-2 araçlarını zaman zaman da kendi yaptıkları materyalleri kullanarak dillendirmeleri istenen projede öğrencilerin sözlü ifade yeteneklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Projede öğrencilerin farklı il ve ülkelerden öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunmalarının öğrencilerin sosyalleşmelerine ve özgüven geliştirmelerine de yardımcı olacak.” diye konuştu.


“PROJEMİZ AMACINA UYGUN BİR ŞEKİLDE BAŞARILI OLDU”


Proje hakkında bilgiler vermeye devam eden Özcan, “16 Nisan’da zoom üzerinden yapılan, youtube üzerinden de canlı yayınlanan, yurt içi ve yurt dışından bütün proje ortaklarının öğrencileri ile toplantıya katıldık. Toplantıda projenin ortak ürünü olan LITTLE GIGGLES SONG adlı şarkı tanıtıldı ve şarkının bestecisi Kaan Karamaya da toplantıda yer aldı. Buluşma boyunca öğrenciler ve öğretmenler olarak doyasıya eğlendik. Toplantı bitiminde öğrenci ve velilerden gelen teşekkür mesajları, bu projenin amacına uygun ve başarılı olduğunun bir kanıtı olarak görüyoruz. Proje bitimine kadar yapılacak her çalışmada öğrencilerin dil yeteneklerinde bir adım daha ileriye gideceğinden şüphemiz yok. Bu projenin ilerlemesine moderatör olarak destek veren Yeniköy İlkokulu Sınıf Öğretmenleri’nden Sedat Şeker’e ve bu süreçte hep öğretmenlerinin arkasında duran Yeniköy Okul İdaresine de teşekkür ediyorum. Bu işi tam anlamıyla bir ekip işi oldu.” şeklinde konuştu.