Hidayet Karakuş, Ayten Mutlu, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Halim Yazıcı’dan oluşan seçici kurul, Tataryen Lokman'ın 'İşte Öylece Göğe Bıraktım' kitabını ödüle layık gördü. M. Sunullah Arısoy Ödülü daha önceki yıllarda Türk dili alanında Emine Yurtçu, Zerrin Küsmez, Selma Kavas, Prof. Dr. Ömer Demircan, Ali Dündar ve İlhan Türk’e; şiir dalında ise Haydar Ünal, Mustafa Yıldız, Asım Öztürk, Zeynep Kurada, Ayten Mutlu, Turgay Fişekçi, Selahattin Yolgiden, Arzu K. Ayçiçek, Veysel Çolak, Muzaffer Kale, Ahmet Günbaş, İhsan Topçu, Ergül Çetin, Hakan Cem, Selami Karabulut, Can Sinanoğlu, Hüseyin Atabaş, Beytullah Kılıç, Çağın Özbilgi ve Bekir Dadır’a verilmişti. Halim Yazıcı, Hilal Karahan, Ömür Özçetin, Gülümser Çankaya, Seçil Avcı ve Emin Kaya da KEGEV özel ödüllerine layık görülmüştü.

ÖDÜL, 24 YILDIR VERİLİYOR


1925 yılında İstanbul'da doğan ve 1989 yılında hayatını kaybeden şair ve yazar M. Sunullah Arısoy, yaşamının son yıllarını Kuşadası’nda geçirdi. Ölümünden sonra kendisine ait 5 bin kitabı eşi Ülkü Arısoy tarafından Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’na bağışlandı. Bu vesileyle vakıf bünyesinde adını taşıyan bir kütüphane açıldı. M. Sunullah Arısoy’un anısını yaşatmak amacıyla 24 yıldır verilen ödülün, gelecek yıllarda da verilmeye devam edileceği belirtildi. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle ödül töreni, ileride belirlenecek bir tarihte Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezinde (KUAKMER) yapılacak.

TATARYEN LOKMAN KİMDİR?


15 Ekim 1970’de İzmir’de doğdu. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde müzik öğrenimi gördü. Şiirleri Akatalpa, Çinikitap, Eliz Edebiyat, Caz Kedisi, Şiirden, Edebiyat Nöbeti, Sarmel Çevrim, Mühür, Babylon, Mazruf, Sincan İstasyonu dergilerinde yayımlandı.
Yazıları Cumhuriyet Kitap ekinde yer aldı. Şiirlerinden bazıları İranlı şair çevirmen Mojtaba Nahani tarafından Farsça’ya çevrildi. “Aynaya Açan Menekşeler” şiiri, Tebriz’de çıkan Honar ve Eghesad adlı dergide yayımlandı. "İşte Öylece Göğe Bıraktım", şairin ilk şiir kitabı. Tataryen Lokman, özel bir kuruluşta tasarımcı olarak çalışıyor.