Misli.com Sultanlar Ligi’nde sezonu 6’ncı sırada tamamlayan Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, yeni sezonda Balkanlar Kupası’nda mücadele edecek. Balkanlar Kupası’nı kazanması halinde Challenge Kupası’na katılacak olan Aydın BŞB’de Antrenör Alper Hamurcu, sezonu SES Gazetesi’ne değerlendirdi.

“OYUNCULARIMLA GURUR DUYUYORUM”


Sezon içerisinde bazı şansızlıklar yaşadıklarını kaydeden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Alper Hamurcu, “Çok zorlu bir süreci geçirdikten sonra beklediğimiz yerde olmasa da arzuladığımız yerde bitirdik. Şu an Avrupa Kupaları’nı garantilemiş gibi bir durum söz konusu değil. Şu anki statüye göre farklı bir gelişme olmazsa Balkan Kupası oynayacağız. Balkan Kupası’nı kazandığımız takdirde Challenge Kupası’nda yolumuza devam edeceğiz. Sezon içerisinde Duygu’nun sakatlanmasıyla başlayıp Rachel Adams’ın ülkesine dönme kararıyla devam eden sıkıntılı bir süreç yaşadık. Ancak bu şartlara rağmen oyuncularımın sezon sonuna doğru göstermiş olduğu performanstan sadece gurur duyuyorum” diye konuştu.

“TAKIM OLABİLMEYİ SAHAYA YANSITTIK”


Sezonun bitmesine iki ay kala takım olarak iyi bir performans ortaya koyduklarını dile getiren Antrenör Hamurcu, “Özellikle takım halinde oynayabilme becerisini göstermeyi çok fazla vurguluyorduk. Sezonun bitmesine iki ay kala herkes birbirini sıkı sıkıya tutup bunu olabildiğince sahaya yansıtmaya çalıştı. Tabi ki Nilüfer Belediyespor karşısında galip gelmeyi arzu etmiştik ama rakibimiz de bu sezonun en iyi voleybol oynayan takımlarından bir tanesi. Nilüfer Belediyespor oyuncularını ve teknik ekibini mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Çok güzel bir iş başardılar.” şeklinde konuştu.

“GİDECEK VE KALACAK OYUNCULAR OLACAK”


Önümüzdeki sezonla ilgili yapılanmanın başladığını ifade eden Hamurcu, “Çok yüksek farklı bir değişikliklere gitmeden yeni kadroyu kurmak açısından ufak tefek eklemeler ve ayrılıklar olacak. Önümüzdeki sezon daha yüksek yerlere, daha üst sıralarda bitirebilecek takım kurmayı hedefliyoruz. Şu andan itibaren bu çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Umarım bu pandemi süreci beklediğimizden çok daha kısa sürede bitmeye yakın bir hale gelir. Çünkü önümüzdeki sezon hem Avrupa Kupası’nda hem ligde Aydın taraftarının önünde müsabakalara çıkmak en büyük arzularımızdan bir tanesi. Bunun içinde gerekli olan çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp yeni sezon hazırlıklarına başlayacağız.” dedi.