Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnaflar, Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıldönümü nedeniyle polise sürpriz yaptı. Esnaf Sercan Durmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden Polis ihbar hattına 'kavga' ihbarı yaptı. Olay yerine gelen ekiplerin geldiği esnada esnaf meşaleler yakıp konfeti patlatarak polisi alkışlarla karşıladı. Neye uğradıklarını şaşıran polislere hazırlanan kadayıf tatlısından ikram edildi.

ÇOK MUTLU OLDUK

Esnafa yaptıkları sürpriz için teşekkür eden komiser yardımcısı Muzaffer Alp İmamoğlu, “Gerçekten çok mutlu olduk. Vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. Vatandaşın bize olan sevgisinden mutlu oluyoruz” dedi. Komiser yardımcısı grup amiri Melik Arık, “Kavga anonsu üzerine bölgeye gelmiştik. Esnaflar bir sürpriz hazırlamış, çok mutlu olduk. Pandemi sürecinde yoğun şekilde çalışıyoruz. Böyle günlerde ne kadar sevildiğimizi görünce biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

MORAL VERMEK İSTEDİK

Anahtarcı dükkanı işleten Sercan Durmaz ise polislere yapılan sürprizle ilgili, "Kahraman polislerimizi, cefakar polislerimizin gününü sadece bir gün değil her gün kutlanmalıdır. Onlara bu konuda destek vermek, moral vermek için bu sürprizi yaptık" ifadelerini kullandı.

İHBAR ASILSIZ ÇIKMADI

Öte yandan esnafın sürpriz yaptığı polis ekipleri, bu sırada cadde üzerinde yaşanan kazaya anında müdahale etti. Taksici M.A.G, idaresindeki 09 T 0087 plakalı otomobil ile M.O’nun kullandığı 09 ADV 149 plakalı motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın ardından iki kişi arasında başlayan kavga bölgede bulunan polis ekiplerinde müdahale edilerek büyümeden önlendi. Polis ekipleri, ‘ihbar asılsız çıkmadı” diyerek esnafla şakalaştı.