Tabak yayımladığı açıklamada, bir gazetede hakkında çıkan haberin yalan olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz hafta içinde CHP Milletvekili Sayın Bülent Tezcan ve Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel sanayi esnaflarını ziyaret etmek için geleceklerini ve bu arada sanayi yönetimine de ziyarette bulunacaklarını bildirmişlerdir. Akabinde yönetim binamızda kendilerini kabul ettik. Konuşmamızda pandemiyle ilgili sorulan soru üzerine, sanayi sitemizin diğer esnaflara göre pandemi sürecinden daha az etkilendiğini anlattım. Beraberinde gelen habercilerin, Kuşadası Belediyesi hizmetlerinden memnun musunuz sorusuna da; yol asfaltlama, altyapı ve çevre düzenlemeleri gibi işlerin belediyelerin asli görevi olduğunu söyledim. Aynı zamanda Kuşadası Sanayi Sitesi yollarının belediyeye ait olduğunu ve 2 yıldır yapılmasını beklediğimiz bir yolun bulunduğunu açıkladım. Israrla soru tekrarlanınca , 1983 yılında kurulan sanayi sitemiz için tüm belediye başkanları dahil olmak üzere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ettiğimizi ve zaten son 3 dönemdir CHP yönetiminin görevde olduğunu söyledim” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ ALGI YÖNETİMİ YAPMAK, DOĞRULARI SAPTIRMAKTIR”

Tabak, şöyle devam etti: “Kaldı ki soruyu sorup haber yapan gazeteci arkadaşımız benim AK Parti meclis üyesi olduğumu biliyor ve soruyu sanayiden çıkarıp Kuşadası geneli gibi bir algılama yapmıştır. Biz AK parti grubu olarak Kuşadası’nın menfaatine olan her kararda yanlarındayız. Ama bu tartışma ve önerilerimizi meclis toplantılarında yapıyoruz sanayide değil. Tekrar ediyorum, yol, altyapı, çevre düzenlemeleri gibi işlerin sorunsuzca yapılması belediyelerin asli görevidir.
Sonuçta sanayi sorunlarıyla ilgili görüşmemizi yanlış algı yönetimi yapıp sanki Kuşadası Belediyesinin yaptığı tüm hizmetlere teşekkür etmiş gibi gösteren basın mensubu arkadaşı esefle kınıyorum. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm."