TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Germencik'e geldi. Partisinin Germencik İlçe Başkanı Mustafa Bircan ve yönetimi ile meclis üyeleri Hicran Tütüncü ve Şeref Kara tarafından karşılanan Savaş, ilk ziyaretini Germencik Kaymakamı Ayhan Işık'a yaptı. Ziyaret sonrasında, Vefa Destek Grubu görevlilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür belgeleri veren Savaş, daha sonra parti yöneticileri ve Kaymakam Işık ile birlikte Yılmaz Çakaloğlu İmam Hatip Ortaokulu'na geçti.

HAYIRSEVER ÇAKALOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Savaş, okulda bir araya geldiği, okulun tadilatını üstlenen hayırsever Yılmaz Çakaloğlu'na plaket takdim etti. Çakaloğlu'na eğitime verdiği destek için teşekkür etmesinin ardından Savaş, Ortaklar Fen Lisesi ve yaklaşık 2 bin 400 yıllık geçmişe sahip olan Magnesia Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

"ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK"

Savaş'a, antik kent incelemesi sırasında Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer de eşlik etti. Tuncer, Savaş’a antik kentin tarihi, ziyaretçi sayısı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Magnesia Antik Kenti'ne gelen ziyaretçi sayısının, yapımı devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte daha da artacağını dile getiren Milletvekili Mustafa Savaş, "2019 yılında yaklaşık 5 bin kişiyi misafir eden antik kentimizde; gişe, hediyelik eşya satışı, tuvalet ve dinlenme salonu inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 2021 yılı için ziyaretçi sayısının katlanarak artmasını hedefliyoruz. Şehrimizin kültür ve turizm potansiyelini değerlendirmenin gayreti içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

ESNAF ZİYARETİ

Ziyaretlerine, Ortaklar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile devam eden Savaş, Kooperatif Başkanı Veli Mınık ve kooperatif üyeleri ile görüştü. Savaş, çarşı esnaflarını da ziyaret etti. Hayırlı işler dilediği esnafların talep ve sorunlarını dinleyen Savaş, ziyaretlerini tamamlamasının ardından, ilçeden ayrıldı.