Terhisine 60 gün kalan Piyade Er Mehmet Ali Tosun, vatani görevini yaptığı Şemdinli'de 19 Haziran 2010'da düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen 12 askerden biri oldu. Vatan sevdalısı olan ve bu yüzden terörle mücadelede görev almak isteyen Tosun, vatan borcunu kanıyla ödedi. Acı haber Aydın'ın Tepecik ilçesinde yaşayan belediyeden emekli baba Abdullah Tosun ile ev hanımı annesi Müşerref Tosun'u yıktı. Şehit babası Abdullah Tosun, oğlu şehit olduğunda hayatının en acı Babalar Günü’nü yaşadı.

TERÖRÜ LANETLEDİLER


Efeler ilçesine bağlı Tepecik Mahallesi'nde yaşayan Tosun çifti, şehit Mehmet Ali Tosun için evlerinin üstünde yaptıkları odada oğullarının anılarını yaşatıyor. Şehit Tosun'un hatıralarıyla acılarını dindirmeye çalışan Tosun ailesi, oğullarının mezarı başında dua ederek terörü lanetledi.

BABALAR GÜNÜ'NDE ACI HABERİ GELDİ


Şehit babası Abdullah Tosun, 11 yıl önce hayatının en acı gününü yaşadığını belirterek, "Oğlum Mehmet ile en son Regaip Kandil gecesinde konuştum. Morali çok yüksekti. Bu bizi sevindirdi. Her yıl Babalar Günü’mü mutlaka kutlar, gönlümü alırdı. Son telefon konuşmamızda, 'Babalar Günü’nde orada olmayı çok istiyorum' dedi, ancak gelemese dahi telefonla arayıp kutlayacağını söyledi. Ama şehit olduğu haberi geldi. Babalar Günü’nde cenazesini aldım. Vatan için verilecek bir canımız varmış, onu verdik. Benim için her Babalar Günü acı geçiyor" dedi.

GURURLUYUZ


Oğluna askerden döndükten sonra düğün yapmaya hazırlandığını ancak oğlunun mürüvvetini göremediğini ifade eden şehit annesi Müşerref Tosun ise, şunları söyledi: "Terhisine 2 ayı kalmıştı. Askerden döndüğünde onu evlendirecektik ama olmadı. Kandil günü görüştük, söylemedi. ‘Burada domuzlar var. Domuz koşturuyoruz' diyordu. Çatışma olduğunu söylemedi. Askerliği seviyordu. Acemi erliği Isparta'da yaptı, terör bölgesine gitmeme imkanı vardı ama o gitmeyi kendi istedi. Üzülüyoruz, şehit haberleri aldığımızda. Şehit haberlerinde oğlumuzun şehit düştüğü o günü bir daha yaşıyoruz. Son olsun. Bizim yüreğimiz yanıyor. Acısı hiç bitmiyor. Vatan için oğlum canını feda etti. Şehitlik herkese nasip olmuyor. Biz gururluyuz."
Anne Müşerref Tosun, terörün son bulmasını istediğini sözlerine ekledi.