Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz meme büyütme operasyonu, kadınlara yapılan bir çeşit estetiktir. Günlük hayatta kadınların sıklıkla tercih ettiği meme büyütme operasyonları, çok uygulanan bir estetik diyebiliriz. Özellikle daha dolgun göğüslere ulaşmak isteyenler meme büyütme estetiğini tercih etmektedir. Bununla beraber gebelikten veya başka sebeplerden dolayı göğüs büyütme estetiğini tercih edenlerde vardır. Son zamanlarda göğüs büyütme operasyonlarına olan ilgi günden güne artış göstermektedir. Bu durum göğüs büyütme operasyonlarının etkili bir düzeyde başarılı olmasından da kaynaklanmaktadır.   Dünya genelinde yaygın olarak tercih edilen meme büyütme ile daha dolgun ve iri göğüslere ulaşmak mümkündür. Bilhassa kadınlığın en önemli göstergesi olan göğüslerin, şekilli olması için yapılan estetikler, oldukça gelişmiştir. Dolayısıyla kadınlar tarafından çok talep gören göğüs estetiği hizmetleri, ülkemizde de çok ilerlemiştir. Özellikle plastik ve estetik cerrahları tarafından yapılan operasyonlar, her zaman başarı ile tamamlanmıştır.   Meme Büyütme Estetiğinin Avantajları   Günümüz koşullarında meme büyütme estetiği söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı avantaj çıkar! İşte meme büyütme operasyonunun sağladığı avantajlar:  
  • Oldukça avantajlı olan meme estetiği ile küçük memeler, daha dolgun ve iri bir hale getirilir.
  • İri ve dolgun memeler, herhangi bir kıyafetin altında daha hoş ve güzel görünecektir.
  • Göğüsler, estetik ameliyatı ile istenilen boyutta ve istenilen şekilde tasarlanabilir. Bu bağlamda hastanın da taleplerine göre estetiğin yapılması mümkündür.
  • Herhangi bir durumdan kaynaklı olarak bir kadının göğüsleri küçüldüyse veya tamamen göğüslerini kaybettiyse, meme estetiği ile göğüsler yerine gelebilir. Bununla beraber, göğüsler daha çok büyüyebilir.
  • Aşırı kilo alan kadınların göğüslerinde sarkma problemlerine karşın, meme büyütme estetiği çok avantaj sağlayacaktır. Meme büyütme kapsamında, sarkan veya şekli bozulan göğüsler de şekillenebilir ve büyüyebilir.
  • Hoş ve güzel göğüsler daha kadınsı hissetmenizi sağlayacaktır.
  • Meme büyütme ameliyatları ile yapılan meme estetikleri ile giydiğiniz giysilerin, üstünüzde daha şık durduğunu fark edeceksiniz.
  • Göğüsleri farklı boyular da olan kadınlar da mutlaka, estetik operasyonlarına katılmalıdır. Çünkü göğüsleri aynı boyutta olmayan kadınların göğüsleri asimetrik olarak düzeltilebilir.
Meme küçültme operasyonları sayesinde, çok büyük veya şekli bozuk göğüsler şekillenebilir. Göğüs Büyütme İşlemi Nasıl Yapılır? Göğüs büyütme operasyonlarında ilk olarak çeşitli analizler yapılır. Cerrah, doğal plastikleri göğüs dokusu altına yerleştirmek için meme ucu, kol altı ve göğüs altı kıvrım yerlere kesiler yapar. Ardından göğüs dokunuz, bağ ve kaslardan ayrılır. Göğüs kasının önünde yahut arkasında bir cep oluşturulur ve implant bu cebe yerleştirilir. Salin solüsyonu implantları boş yerleştirilecek olup, kısır su ile doldurulacaktır. Özellikle meme dikleştirme operasyonlarında implantlar da silikon jel ile doldurulmaktadır. Estetik ameliyatı kapsamında son olarak da implant yerine yerleştirilir ve kesikler dikişler yardımıyla kapanır.   Estetik Ameliyatından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler   Tıp alanında ki her ameliyat sonrası dikkat edilecek hususlar olduğu gibi meme büyütme ameliyatı sonrası da dikkat edilecek önemli noktalar var. Bu kapsamda ilk olarak estetik ameliyatı sonrası, çok hafif tempolu yürüyüşler yapılabilir. Fakat göğüs kaslarını riske atacak herhangi bir egzersiz yapılmamalıdır. Estetik operasyonu geçirenlerin mutlaka doktor tavsiyesine göre ilerlemeleri gerekiyor. Bu bağlamda hekiminiz hangi sütyeni tavsiye ediyorsa, o sütyeni kullanmalısınız. Aynı zamanda hekim aracılığı ile herhangi bir krem, beslenme programı aldıysanız, mutlaka uymalısınız. Genellikle göğüs estetik ameliyatı sonrası 3 hafta boyunca göğüsleri zorlayan işlere ara verilmelidir. 3 hafta içerisinde biraz daha dinlenmek, sağlıklı olacaktır. En önemli nokta da meme büyütme operasyonu geçirdiyseniz eğer, herhangi bir problem yaşanması durumunda hekiminize başvurmanız çok sağlıklı olacaktır.