Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Koçarlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Örnek, öğretim üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

ADÜ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ


Ziraat Fakültesinin geçmiş ve gelecek arasında kurduğu bu önemli köprünün, hem Ziraat Fakültesi’nin hem de tarımın ülkemizde nasıl geliştiğini anlamak açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Geçmişi ile kurduğu bağı güçlendiremeyen toplumlar, bugünü yaşarken mutlaka eksik kalacaklardır düşüncesiyle mevcut oluşum gerçekleştirilmiştir. Övünerek söylemem gerekir ki bu sergi Türkiye’de Ziraat Fakülteleri arasında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır. Ziraat Fakültemiz son dönemde çok önemli işler yapmaktadır. Öğrencilerimizin, sektörde diğer adaylardan bir adım önde olduklarının farkındayız. Eğitimin pratiğe geçişiyle daha donanımlı mezunlar vermeye de devam ediyoruz. Tüm fakültelerimizde uygulamaya koyduğumuz bu süreç, Üniversitemizi de cazibe merkezi haline getirmektedir” dedi.


GEÇMİŞ İLE GELECEK BULUŞTU


ADÜ Ziraat Fakültesinin 1800 dekar alanda üretim yapan, Türkiye’deki çiftlik içerisine kurulmuş tek fakülte olduğunu belirten Rektör Aldemir, “Bugün Ziraat Fakültesi Tarım Aletleri Sergi Salonu’nun açılışı bizim için çok kıymetli. Burada yaklaşık 76 parça tarım aleti, geçmişle geleceği buluşturmaktadır. Bu sergiyle tarımın gelişimini hem izliyor hem de zamanda yolculuğa çıkıyoruz. Tarihi binamızda gençlerimiz, ülkede tarımın gelişimini bu kıymetli tarım aletleri üzerinden izleyeceklerdir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde tarımın ve tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladık. Fakültemizin her zaman yanında ve destekçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum. Hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZE GEÇMİŞİ VE BUGÜNÜ ANLATACAĞIZ


ADÜ Ziraat Fakültesi öncülüğünde tarımsal geçmiş ve kültüre sahip çıkmak çerçevesinde geliştirilen Tarım Aletleri Sergi Salonu projesinin çok değerli olduğunu ifade eden Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, ise şunları söyledi: “Ziraat Fakültesi’nin açılışından bu yana en anlamlı günlerden birini yaşıyoruz. Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu döneminde idari bina ve uzun yıllarda Fakültemize dekanlık binası olarak hizmet etmiş olan bu tarihi binanın sergi salonu olarak açılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Tarım Aletleri Sergi Salonu projesiyle hem kültürel geçmişimizi koruma altına aldık hem de bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması açısından üzerimize düşeni yaptık. Önümüzdeki zamanlarda buranın daha da genişletilmesi hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu eserlerin toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve sergi salonunun hayırlı olmasını diliyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Tarım Aletleri Sergi Salonu açılış kurdelesi kesildi. Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği Müdürü Ahmet Kulaç, ziyaretçilere sergilenen tarımsal aletler hakkında bilgi verdi.