Söke Hacı Halil Paşa Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamı Soner Zeybek, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Gökhan Kurgar, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, STK ve oda başkanları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Söke Kaymakamı Soner Zeybek toplantıda yaptığı konuşmada, “Söke Yerel Tarih ve Araştırmalar Dergisi’ni çıkaran bu ekibimizi başta Caner bey olmak üzere tebrik ediyorum. Tarihi değerlerimizin ön plana çıkarılması ve bunların kayıt altına alınması çok önemlidir. Üzerinde bulunduğumuz toprak parçası gerçekten ciddi medeniyetlere ev sahipliği yapmış dünya tarihinde önemli bir yeri olan bir çok medeniyetin kuruluşuna veya yıkılışına ev sahipliği yapmış olan arazide bulunuyoruz. Şu anda içerisinde bulunduğumuz bu tarihi halk kütüphanesi de yaşamış olduğu Söke tarihini yansıtması adına bugün bu etkinliğin burada yapılmasına ev sahipliği yapmaktadır" dedi.

"KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM"


Kaymakam Zeybek, şunları kaydetti: "Söke’mize ilk geldiğimde bu tarihi binalara çok önem verdim. Bu tür binalar cumhuriyetin ilk yıllarında, tarihimizin ve kültürümüzün ortaya çıkmasına yardımcı oluyorlar. Bizler tarihimizi bilip bu ilimizin ve ilçemizin tarihinde neler yaşanmış, hangi olaylar yaşanmış, bu tarihimize sahip çıkarsak tarih yeniden tekerrür etmeyecektir. Söke’mizde bu tip çalışmalara bizler elimizden gelen her türlü destekleri vermeye hazırız. Tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtma noktasında bizler destek vereceğiz. Ben de bu derneğimizin onursal üyesiyim, bu derginin çıkarılması konusunda yapılmış olan bu çok değerli çalışma konusunda kendilerini tebrik ediyorum ve nice diğer kültürel çalışmalar konusunda birlikte olmak dileklerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR


Derginin çıkarılmasında en büyük katkıyı sağlayan Söke Tarih ve Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği Başkanı İsmail Caner Genç ise, “İlçemizde bir ilk olarak bu dergimizi Söke’mize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Söke, bu eserler ile de yazılı yerel tarih konusunda Aydın ilimizde diğer ilçelere nazaran örnek ilçe konumundadır. Yayın hayatımıza kazandırdığımız bu tür eserler ile Söke tarihi hakkındaki bilgiler geleceğe taşınacak, Sökeliler tarihimizi öğrenecek, kentimizin tarih kimliği ortaya çıkacaktır. Dergimizin basımı için desteklerini esirgemeyen Söke Kaymakamımız Sayın Soner Zeybek’e, eski Kaymakamımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu’na, Sökeli iş insanı Salih Öztunaoğlu’na, dergimizin makaleleri için bizlerin yanında olan, yazılarıyla dergimizin oluşmasında emeği geçen değerli araştırmacılarımıza, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneğinin değerli üyelerine ve Söke sevdalılarına teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” ifadelerini kullandı.