Millet İttifakı'nın adayı olarak girdiği 2019 yerel seçimlerinde, İncirliova Belediye Başkanlığı'nı kazanan İYİ Parti'li Aytekin Kaya, belediyeyi milyonlarca liralık borçla devraldı. Göreve başlamasının ardından, geçmişte yapılan borçlardan dolayı birçok icra işlemi ile karşı karşıya kalan Başkan Kaya, yaptığı tasarruflarla belediyenin borç yükünü hafifletti. Borç öderken rutin belediyecilik hizmetlerini ise aksatmayan Başkan Kaya, halka söz verdiği projeleri hayata geçirmeye başladı.

"2021, YATIRIMLARIMIZIN AÇILIŞ YILI OLACAK"

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, belediyenin içinde bulunduğu durum, projeleri ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili konuştu. Açılışını yapacakları yatırımlarla İncirliova halkının daha mutlu bir şekilde hayatına devam edeceğini dile getiren Başkan Kaya, "Kötü, sıkıntılı ve borçlu bir belediye aldık, bir de pandemi sürecine denk geldik. Bunlardan dolayı biraz sıkıldık. Çok uğraş verdik, borçları hafiflettik. Borçları bir yer satmadan, bir cıvatanın dahi hesabını sorarak yaptığımız tasarruflarla ödedik. Personelimizin fedakarca çalıştığının farkında olduk. Hiçbir zaman maaşlarını ödememezlik yapmadık, kendilerini ücretsiz izne çıkarmadık. Yaklaşık 2 yıllık sıkıntılı bir sürecin ardından, söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Yerel Tarım Ürünleri Satış Merkezi, Oto Galericiler Sitesi ve yürüyüş yolu projelerimiz devam ediyor. Kreş ve yüzme havuzu projelerimize de başlayacağız. Sandıklı'nın altyapısını yapacağız, ardından yollarını sıcak asfaltla kaplayacağız. Muhtarlarımıza hizmet binaları yapıyoruz. Yani 2021, yatırımlarımızın açılış yılı olacak" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜKŞEHİR'İN BİZE ÇOK FAYDASI VAR"

İncirliova halkına ve kendilerine verdiği destekten dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür eden Başkan Kaya, "Büyükşehir, küçük şehir yok. Sağ olsun Özlem Başkanımız, her sıkıntımızda yanımızda oldu. Alo dediğimizde Büyükşehir’de bütün işlerimiz çözülüyor. Büyükşehir'in bize çok faydası var. Allah razı olsun. Sıkıntıları, Özlem başkanımızla beraber çözdük ve çok daha iyiye gidiyoruz. İncirliova'ya daha güzel hizmetler yapacağız" dedi.