İzmir'de saat 8.46'da Karaburun ilçesinde yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından 11.35'te aynı bölgede yine aynı şiddette bir deprem daha meydana geldi. Ege Denizi'nde, İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında birkaç dakika arayla depremler meydana geldi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre; ilk deprem saat 08.46'da 5.1 büyüklüğünde ve 20.69 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İZMİR ART ARDA SALLANDI

İkinci deprem ise saat 08.47'de 4.8 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinlikle kaydedildi. Son sarsıntı ise aynı bölgede saat 09.00'da 4.7 olarak ölçüldü. Sabah 08.00 sularında da 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşanmıştı.

İKİNCİ 5.1 SARSINTI

Sabah saatlerinden itibaren sarsılmaya devam eden İzmir'de 11.35'te 5.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

"OLUMSUZ BİR İHBAR ALINMADI"

Depremin ardından ilk açıklama AFAD'dan geldi. Açıklamada,"Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." denildi.

"TARAMALAR DEVAM EDİYOR"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de şehirdeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun bildirilmediğini kaydetti. Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Olumsuz bir ihbar almadıklarını söyleyen Kurum, "Ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" dedi.