Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı ile birlikte bir dizi ziyaret için Aydın’ın Nazilli ilçesine gelen Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız’ın da yer aldığı ‘Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’nun çok önemli bir görevi yerine getireceğine dikkat çekti.

SES GAZETESİ’Nİ TAKİP ETMELİLER”

CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen CHP Heyeti'nin önemli bir görev üstlendiğini söyleyen Milletvekili Sezgin; "Bence çok isabetli bir karar alınmış. Aydın Ses Gazetesi de zaten bu noktada hakikaten jeotermal konusunda benim çok takdir ettiğim bir yaklaşım izliyor. JES konusuyla ilgili yakından izlediğim, takip ettiğim köşe yazarlarınız var. Çok etkili ve bilgilendirici yazılar yazılıyor, ben tüm arkadaşlarıma da Ses Gazetesi'ni takip etmelerini söylüyorum.”

SEZGİN, YASA TASARISI SUNACAK

JES konusundaki gayretlerinin ve duruşunun ortada olduğunu ifade eden Sezgin; “Sayın İlçe Başkanımız Cihat Öztürk ve sayın Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan da partimize ait olan bu politikaya sıkı sıkıya bağlılar. JES konusu Aydın için bir varoluşsal, eski tabirle yaşamsal bir konu. Aydın'ın gelecekte bugünkü zenginliğiyle var olup, olamama konusu. Onun için hangi kanattan gelirse gelsin JES'lerle ilgili ve JES'leri sorgulayan çalışmaları sadece takdirle karşılıyoruz. Şuanda bilindiği gibi Avrupa Yatırım Bankası'nın nihai kararı henüz açıklanmadı. Bakalım ne tür ilaveler gerçekleştirilmiş. Ben JES konusunda Aydınlı hemşehrilerimin hassasiyetlerini, duyarlılıklarını artırma ölçüsünde iktidarın da, iş sahiplerinin ve tesis sahiplerinin de bu konuya daha dikkatli, daha hassas, daha duyarlı yaklaşacakları kanaatindeyim. Her hâlükârda ben JES konusunda önümüzdeki dönemde yeni bir yasa tasarısı sunmayı öngörüyordum. O çalışmayı da sürdüreceğim” diye konuştu. CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan ‘Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’ 4 günlük program çerçevesinde 19 Ocak Salı günü Aydın, 20 Ocak Çarşamba günü Manisa, 21 Ocak Perşembe günü Denizli ve Muğla, 22 Ocak Cuma günü ise İzmir’de vatandaşlarla buluşacak.