Söke ilçesinde yaklaşık 3,5 yıl İlçe Emniyet Müdürlüğü görevini emniyet mensupları ile birlikte başarıyla sürdüren Şipal, geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ettirildi. Yalçın Şipal aynı zamanda Polis Başmüfettişi oldu. Görev yaptığı süre içerisinde Söke’de yaşayan tüm vatandaşların takdirini kazanan Şipal, uyuşturucu ve asayiş olayları ile mücadelede ilçede çok önemli başarılara imza attı. İçişleri Bakanı tarafından terfiye layık görülen Şipal, 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne ve Polis Başmüfettişliğine terfi ettirildi.

"EKİBİMİZLE BU BAŞARILARI YAKALADIK"

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü makamında ziyaret ettiğimiz Yalçın Şipal, Ses Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Yalçın Şipal, “Teşkilatımızın her yıl genel müdürlük tarafından değerlendirmeleri var. Burada 1. sınıf emniyet müdürlüğüne atamalar, İçişleri Bakanlığının onayları ve İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Suat Ekici’nin takdirleri ile gerçekleşiyor. İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Suat Ekici müdürümüz bizleri konu hakkında uygun gördüğü için bu terfi gerçekleşmiş oldu. Bu terfileri tüm arkadaşlarımız hak ediyorlar fakat bazen konu hakkında ve yapmış oldukları çalışmalar ile terfi işlemlerinde öne çıkılabiliyor. Terfi işleminde Söke ilçemizde tüm çalışanlarımızın başarılarla dolu olan çalışmaları ile birlikte ekibimizle bu başarıları yakalamış olduk. Hepsini ayrı ayrı öncelikle tebrik ediyorum ve bundan sonrada bu başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Allah herkese çalışmalarında başarılar nasip etsin" ifadelerini kullandı.

"SUÇLARDA BÜYÜK ORANDA AZALMA OLDU"

"Görev yaptığımız süre içerisinde Söke ilçemizde bizler mutluyduk fakat ilçemizden ayrılacağımız için üzüntülüyüz" diyen Şipal, şunları kaydetti: "Bazı şeylerin olması gerekiyor, bizim de terfi zamanımız şimdi oldu, uygun bir zamanda oldu. 3,5 yıl önce Söke’mize geldiğimizde ilçemiz biraz dağınıktı, devleti burada tesisi etmek zordu. Bizler hem Söke halkının hem de çalışan mensuplarımızın gönüllerine hitap ederek devleti tesis etmeye çalıştık ve bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışan eski arkadaşlarımız da bizlere tecrübeleri ile destek oldular. Uyuşturucu ve asayiş konularında ve suçlarda büyük oranda azalmalar oldu. Bu çalışmalarımız halkımız tarafından takdirle karşılandı ve çok büyük yardımlarını gördük, kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Söke’mizin önde gelen eşrafların da desteklerini gördük. Başarıların ve desteklerin bu şekilde devam edeceğini biliyorum."

KAYMAKAM KURTBEYOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Şipal, sözlerini şöyle tamamladı: "Söke İlçe Kaymakamımız Sayın Tahsin Kurtbeyoğlu’nu anmadan geçemeyeceğim. Bizlerin başarılarında kendilerinin desteklerine değinmek istiyorum. Bizlere her türlü destekleri verdiler, arkamızda oldular. Terfi işlemimizin öncelikle devletimize, milletimize ve vatanımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Mutluyuz, gururluyuz. Söke halkımız da bizlere vermiş oldukları destekleri ile gönlümüzde ayrı yerde olacaktır.”