İlçe ve il müdürlüğünden mühendislerin de eşlik ettiği ziyarette ev sahipliğini, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ve Genel Sekreter Murat Güneş yaptı. Ziyarette Yakup Ezber, bakanlık tarafından açıklanan ve yine bakanlığın kendi bütçesinden karşılanacak olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında 2021 yılı için gerçekleştirilecek Ekonomik Tesis Yatırımları ile Makine Ekipmanlar Desteklemeleri hakkında bilgiler verdi. Hatipoğlu da, bakanlıkça verilecek olan bu desteklerden ilçedeki tarımsal üretim yapan üyelerin de yararlanmasının önemine değindi.

"SERACILIK BÜYÜK ÖNEM KAZANACAK"

Atilla ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından Mega Proje olarak nitelendirilen turizm altyapısına yönelik projelerinin önemine değindi. Atilla ayrıca bir turizm kenti olan Didim’de bu proje çalışmaları sonrasında önümüzdeki süreçte yapılacak olan tesislerin faaliyete geçmesiyle tarımsal faaliyetlerin ve dolayısıyla seracılığın büyük önem kazanacağını dile getirdi.

“AGRO TURİZM TEŞVİK EDİLMELİ

Balık çiftliklerinin turizm ile kesinlikle bağdaşamayacağını, aksine turizme büyük zarar verdiğini ancak bir diğer bir tarımsal faaliyet olan seracılığın Didim’de yaygınlaştırılmasının önem taşıdığını aktaran Atilla, Didim ikliminin birçok tarımsal aktiviteye müsait olduğunu, bu sebeple özellikle Agro Turizme yönelik faaliyetlerin teşvik edilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Atilla, ilçedeki her faaliyet için olduğu gibi gerçekleştirilecek olan tüm tarımsal faaliyetler hususunda da üyelerin yanında olduklarının ve DTO’nun gerekli desteği vereceğinin altını çizdi.