KYK borçlusu gençler için bir araya gelen CHP’li gençler, borçları nedeniyle icra gönderilen gençlerin sesi oldu. CHP’li gençlerin pankartlı basın açıklamasına, CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Burak Yılmaz, Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci, Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman da katıldı.

BORÇLARI SİLİN


CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, yeni yıl ile birlikte binlerce işsiz üniversite mezunu gencin evine KYK borçlarından kaynaklı icra kağıtları geldiğini belirterek, “Buradan iktidara sesleniyoruz. Cengiz Holding’in 500 milyon lira vergi borcunu silerken işsizliğe mahkum ettiğiniz milyonlarca gence icra göndermeye utanmadınız mı? Yüzünüz hiç kızarmadı mı? Şimdi de güya faiz indirimi ile yapılandırma yapacaklarmış. Beyefendiler, bu memlekette 5 buçuk milyon KYK borçlusu genç var. Aklınızı başınıza devşirin ve Cengiz’lerin, Kolin’lerin milyonlarca lira vergi borcunu değil, Bu memleketin evlatlarının KYK borcunu silin. KYK mağduru gençler yapılandırma istemiyor, bu gençler KYK borçları silinsin istiyor. Madem ki yandaşlarınızın vergi borcunu siliyorsunuz, işsizliğe mahkum ettiğiniz 5 buçuk milyon gencin de borcunu silmek zorundasınız” dedi.

YANINDAYIZ BOĞAZİÇİ


Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olayları da takip ettiklerini dile getiren Dinç, “Şahit olduğumuz olaylar, en kibar tarifiyle bunun adı hukuksuzluktur, demokrasiyi, akademiyi yok saymaktır. Üniversiteler iktidarın babasının çiftliği değildir. Kayyum rektörleri, yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Buradan, Aydın’dan Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımıza ve demokratik üniversite diyen tüm hocalarımıza selam gönderiyoruz. Seninleyiz, yanındayız Boğaziçi” diye konuştu