İncirliova ilçesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi üzerinde bulunan dükkanında, inşaat malzemeleri satışı yapan Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyeleri meclis üyesi MHP’li Şevki Can’ın iş yerinin önündeki yolu, İncirliova Belediyesi ekipleri kazdı. Mecliste muhalefet yaptıkları için iş yerinin önünün kazıldığını iddia eden Can, Belediye Başkanı İYİ Parti’li Aytekin Kaya’ya tepki gösterdi.

“BÖYLE BİR ŞEY YOK”


Kaya’nın 5 Ocak’ta yapılan meclis toplantısında, belediye şirketi müdürü Hüseyin Kocabıyık’ın görevden alınıp yerine Meclis Üyesi Şenay Dumano’nun getirilmesini talep ettiğini hatırlatan Can, “Biz de kendisine 14-15 ay önce göreve getirdiği Hüseyin Kocabıyık ismiyle çalışabileceğini söyledik. Bize, verdiğimiz yetkimizi, imzamızı inkar ettirmek istiyorlar. ‘Benim getirdiğim müdürü, sizlerin yetkisiyle görevden alıyorum’ diyor. Böyle bir şey yok” dedi.

“YOL BÜYÜKŞEHİR'İN SORUMLULUĞUNDA”


Yapılanların siyasi terbiyesizlik olduğunu, demokrasinin de çok seslilik ve renklilik anlamına geldiğini dile getiren Meclis Üyesi Can, "Belediye Başkanının doğrusu, benim doğrum değildir. Biz oraya konu mankenliği yapmaya gitmiyoruz. Ondan dolayı muhalefet olan meclis üyelerinin iş yerlerinin önünü kazdırıyor. 12 metre üzerinde Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan yolu kazdırıyor ve suç işliyor. Aynı zamanda da mobbing uygulamaya çalışıyor. Kendini siyasi olarak bitiriyor. İncirliova’nın geleceğini karartıyor. Bunu hukuka ve İçişleri Bakanlığı’na kadar taşıyacağız” şeklinde konuştu.

“PİS KOKU ŞİKÂYETLERİNE NEDEN OLMUŞTUR”


Yolun bozuk olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Kaya da, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine yolda çalışma başlattıklarını söyledi. Kaya, “Doğalgaz hat çalışması nedeniyle Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi üzerinde bozulan yollara geçici çözüm olarak daha önce yama yapılmıştı. Ancak yoğun kullanım ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yol üzerinde çöküntüler yaşanması, özellikle yağmur suyu oluklarının çökmesi yolda su ve çamur birikintilerine ayrıca pis koku şikâyetlerine neden olmuştur. Vatandaşlarımızın çok sayıda şikâyetine konu olan bu duruma kalıcı olarak son vermek amacıyla şikâyete neden olan yollar üzerinde belediyemiz ekiplerince yamalar kaldırılmış, taş döşeme ve yol yapım çalışmasına başlanmıştır. İlçemiz genelinde planlı ve rutin olarak sürdürdüğümüz yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. Amacımız her şeyin en güzelini hak eden İncirliova halkına hak ettiği en iyi hizmeti vermektir” ifadelerini kullandı.