Yayılmaya ve can almaya devam eden koronavirüs salgını, Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri bünyesinde çalışan usta öğreticileri de olumsuz etkiledi. İşsiz kalan usta öğreticilerin sesi, kendisi de bir usta öğretici olan Gelecek Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Berna Kübra Ünal oldu. Yazılı açıklama yapan Başkan Ünal, salgın nedeni ile uzun zamandır çalışmayan ve zor durumda olan usta öğreticilerin sesini duyurmak istediğini söyledi.

“DESTEK TALEP ETTİK”


Usta öğreticilerin Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerinin önemli bir unsuru olduğunu ve birçok başarılı işe imza attıklarını dile getiren Ünal, “Federasyon olarak usta öğreticilere de destek sağlanmasını talep ettik. Biz, devlet desteği istiyoruz” dedi.

“DUYARLI OLMALARINI BEKLİYORUZ”


Usta öğreticilerin tamamen maaşsız bir şekilde ortada kaldıklarını ifade eden Ünal, “Dünyada meydana gelen salgın sebebiyle birçok sektörde çalışmalar durdurulmuştur. Ülkemizin aldığı tedbirler kapsamında asgari ücretlilerin işten çıkartılmaları yasaklanmıştır, çalışmadıkları süre boyunca devlet desteği sunulmuştur. Ancak ek ders üzerinden ödemeli çalışan usta öğreticilerin sigorta ve gelirleri sıfırlanmıştır. Vekillerimizin ve valiliğimizin mecbur kalarak açıkladığımız bu feryadımıza karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.