Başkan Atabay, Akbük Mahallesinde devam eden çalışmalar ile biten çalışmaları yerinde inceledi. Atabay’a Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, Öznur Gündoğdu ve Zeynel Şener ile bazı birim müdürleri eşlik etti. İlk olarak Akbük hizmet binasında basına bilgiler veren Başkan Atabay, daha önce belde olan ve kapanarak mahalle statüsüne dönen Akbük’te en önemli sorunun altyapı olduğunu ve bunun da büyük kısmının yapıldığını belirtti.

“48 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI”

Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Akbük’teki altyapı sorununun büyük kısmı yapıldı. Pandemi süreci ve İller Bankası kredileri sebebiyle biraz bekleme yapılsa da kredi sorunu çözüldü ve ikinci etapta Fevzi Paşa ve Denizköy’deki altyapı çalışmaları yapılacak, 2021 yılının sonunda bu sorun tamamen çözülecek. Altyapı için 48 milyon TL’lik bir kaynak ayrıldı. Altyapının arkasından yol ve sokak çalışmalarına başlayacağız. Biten yerlerde çalışmalar devam ediyor. Altyapıya yapılan yatırım pek görünmez ama buranın en önemli problemini çözeceğiz. Aydın BŞB Başkanımız Özlem hanımın da desteğiyle bu sorun ortadan kalkacak.”
Başkan Atabay, Akbük’te Zübeyde Hanım Parkı gibi bir park daha yapacaklarını ifade ederek, “Seçim döneminde Ali Rıza Efendi Parkı yapacağımızı söyledik. Bunu da kısa sürede yaparak bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

GÜNÜBİRLİKÇİLER İÇİN YENİ ALAN ÇALIŞMASI

Başkan Atabay, Akbük ile Fevzi Paşa bölgesi arasında yazın günübirlik tatilciler için bir alan yapmak istediklerini ve konuyu da İlçe Kaymakamıyla görüşeceklerini kaydederek, “Günübirlikçilerin mangal yapma, dinlenme ve tuvalet gibi ihtiyaçları oluyor. Bu bölgede günübirlik kullanıcılar için bir alan düşüncemiz var. Mesire alanı düşüncemiz var. 160 dönümlük bir yer bulduk. Bu konuyu da Kaymakam beye ileteceğiz” dedi. Başkan Atabay daha sonra mahalle içerisinde belediye tarafından yapılan yolları gezerek yeni yapılan yol çalışmalarını yerinde görüp bilgi aldı.

TAMAMLANAN ÇALIŞMALAR İNCELENDİ

Ardından geçen yaz öncesinde tamamlanan Soğukkuyu bölgesi ve rekreasyon alanı ile sahil bandında gezen Başkan Atabay ve beraberindeki heyet, basın mensuplarına bilgiler verdi; esnaflar ve vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Son olarak Akbük’te kazandırılan Barış4 kafeteryasını gezen Atabay, Akbüklülerle sohbet etti.