Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Karacasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Üvez, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erdinç Gümüş, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Nail Kurt katıldı. Başkan Çumralı’nın çelengi Atatürk Anıtına sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

“YOLUN DAİMA YOLUMUZDUR”


Günün anlam ve önemine ilişkin bir mesaj paylaşan CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında özlem, rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için ilke ve inkılaplarının daima yılmaz bekçileri olarak var gücümüzle çalışarak, akıl ve bilim ışığında söz verdiğimiz gibi ilerleyeceğiz. Yüce Atatürk, ruhun şad, mekanın cennet olsun. Yolun daima yolumuzdur” dedi.

KAYMAKAMLIK İZİN DİLEKÇESİNE BÖYLE CEVAP VERDİ


CHP Karacasu İlçe Teşkilatı 10 Kasım’da Atatürk anıtına çelenk sunmak için 48 saat önceden Kaymakamlığa dilekçe yazdı. Kaymakamlıktan verilen izin dilekçesinde, “Sosyal mesafeyi koruyup, koronavirüs tedbir ve kurallarına uyarak ve en fazla 10 kişinin katılımıyla ve herhangi bir basın açıklaması veya basına bilgilendirme yapmadan, önceden konulan Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin önünü kapatmayacak şekilde çelenk koymaya izin verilmiştir” denildi. Karacasu’da bir partiye basın açıklaması yasağı getirilmesine anlam verilemedi.