İncirliova Belediyesi'nde çalışan 4 personelin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine temaslılarla birlikte 12 personel izolasyona alınmıştı. Tedbir amacıyla Belediye Başkanı Aytekin Kaya, kendisi ve belediyede görev yapan 104 personelin tamamına koronavirüs testi yaptırmıştı. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı iş yeri hekimliği ekipleri tarafından yapılan testler sonucu, 8 personelin daha koronavirüse yakalandığı belirlendi. Koronavirüs vakaları ile temaslı olduğu yeni tespit edilen 7 personelle birlikte izolasyona alınan personel sayısı 27’ye yükseldi. Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile Başkan Yardımcıları Mehmet Güler, Ender Yeğen ve Hülya Erginer’in testleri ise negatif çıktı.

BAŞKAN KAYA, HALKI UYARDI

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, yaptığı açıklamada koronavirüse yakalanan ve izolasyonda bulunan belediye personellerine acil şifa diledi.
Tüm belediye personellerine test yaptırarak, virüsün daha fazla yayılmasının önüne geçtiklerini belirten Başkan Kaya, “Hızlı hareket ederek tedbirli davrandık, tedbirli olmaya devam edeceğiz. Sahadaki ekiplerimiz dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar. Vatandaşlarımızdan ricam çok dikkatli olsunlar, çünkü virüs çok hızlı yayılıyor. Lütfen koronavirüs salgını tedbirlerine özellikle maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uysunlar, kendilerinin ve tüm sevdiklerinin sağlığını korumak adına dikkatli davransınlar” dedi.