Aydın'ın Koçarlı ilçesine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunan Kullar Mahallesi'nde 45 öğrenci, evlerinde cep telefonunun çekmemesi ve internete erişimin sağlanamaması nedeniyle babalarının telefonlarını alıp yerleşim yerinden 500 metre yükseklikteki kayanın tepesine dağcılar gibi tırmanarak ders işliyordu. Kayanın tepesinde EBA'ya bağlanarak derslerini takip etmeye çalışan öğrencilerin aileleri ve Kullar Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Solmaz’ın kış gelmeden yaşanan bu soruna çözüm bulunması talebini, Ses Gazetesi okurlarıyla paylaşmıştı.

ÇİFTE SEVİNÇ


Yapılan haberler üzerine Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı öncülüğünde başlatılan kampanyaya hayırsever vatandaşlar tablet bağışında bulunmaya başladı. Öğrencilerin eğitim aşkından çok etkilenen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, tüm öğrencilerin tabletlerini kendisinin alacağını bildirdi. Temin edilen tabletler, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı tarafından mahalledeki öğrencilere teslim edildi.

İNTERNET MÜJDESİ


Tabletlerine kavuşan öğrencilere bir müjde de, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz verdi. Mahalleye baz istasyonu kurulması için yetkililerle konuştuğunu ve internet sorunun çözüleceğini belirten Yavuz, “İnternet sorununu çözülmesiyle birlikte dağıtılan tabletlerle öğrencilerimiz daha güvenli şekilde derslerini takip etme imkanına kavuşacaklar” dedi.

“ARTIK DAĞ, TAŞ GEZMEYECEĞİZ”


Tabletine kavuşan 6. sınıf öğrencisi Enes Solmaz, “Her gün ders işlemek için dağ, taş geziyorduk. Eğitim bizim için çileye dönüşmüştü. Sesimiz duyuldu, internete ve tablete kavuştuk. Teşekkür ediyorum” diye konuştu. Mahalledeki öğrencilerin sorunun çözülmesine öncülük eden dernek başkanı Fatma Yazıcı ise, “Öğrencilerimizin sorunu kısa sürede çözüldü. İnşallah geleceğimizin teminatı çocuklarımız derslerini uzaktan en iyi şekilde takip edip geleceğin doktoru, mühendisi, öğretmeni olup bu ülkeye hizmet edecek. Öğrencilerin sesini duyurduğu için Ses Gazetesi’ne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.