Kendilerine oy veren vermeyen herkesi tartışmalarla karşı karşıya bıraktıkları için müteessir olduklarını ifade eden Erdinç Gümüş, “Ancak bilinmesini isterim ki gayemiz kavga değil Karacasu’nun geleceğini korumak Karacasulunun hakkını savunmaktır. İlçemiz için makul olan her gündem maddesi bizlerin de oyuyla oybirliği ile kabul edilmiştir. Ama ilçemiz için yanlış olduğunu düşündüğümüz ve yeterince istişare edilmeden alelacele kabul ettirilmeye çalışılan konularda karşı duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. Derdimiz vatandaşın parasını korumak, Karacasu’nun hakkını kollamaktır. Vatandaşın gözü ve sözü olmaya devam edeceğiz. Biz halkın oyuyla seçilen Zeki İnal’ın makamına saygı gösteriyoruz, aynı saygıyı kendisinden bekliyoruz. Ancak kendisi ilk günden bu yana tepeden bakan bir tavırla tam tersi davranışlarını sürdürüyor. Mecliste yaşananların sebebi Zeki İnal’ın farklı görüşlere söz hakkı vermeme yönünde ilk günden bu yana sergilediği tavırlardır. Halkın oyuyla seçilen meclis üyelerini susturmaya kalkmanın, ittifak üyelerinin oylarını etkilemeye çalışmanın utancı Zeki İnal’a yeter” dedi.

“TECRÜBEMLE DESTEK OLMAYA ÇALIŞTIM”


Erdinç Gümüş’ün düzenlediği basın açıklamasında CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, parti yönetim kurulu üyesi Serkan Kurt ve Belediye Meclis Üyesi Muammer Yıldız da yer aldı. Gümüş basın açıklamasına, “Vatandaşlarımızın değerli oylarıyla Aydın Büyükşehirde belediye meclis üyeliği yaptım. Karacasu Belediyesinde de 3 dönemdir meclis üyeliği görevimi sürdürmekteyim. Bu süre içinde hem Büyükşehirde, hem de ilçe belediyemizde İmar Komisyonunda, Plan Bütçe Komisyonunda, encümenlerde, geçen dönemde de Karacasu Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yani, söylemek istediğim yerel yönetimlerin çalışma prensibi ve usullerine iyice vakıfım. Bu süre içinde ilçemiz için yaptığımız çalışmaların takdirini siz değerli hemşerilerime bırakıyorum. Bu dönemde, tecrübelerimi de katarak, yeni seçilen başkanımıza elimden gelen desteği gösterdim. Her şeyin bir acemiliği, bir toleransı vardır, ama bunların da bir sınırı vardır” sözleriyle başladı.

“BELEDİYENİN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR”


Sözlerini sürdüren Gümüş, “2009 yılında biz Karacasu Belediyesini, 3,5 trilyon bütçeyle devraldık, 2019 yılında 17 trilyon bütçe ile hiç borçsuz devrettik. Yeni başkanımız seçildiğinden beri, her meclis toplantısında dilinde iki şey var. Belediyeye ait elde, avuçta ne varsa tüm taşınmazları satalım veya İller Bankasından borçlanalım diyor. Karşı çıktıklarımız ise ne olduğu belirsiz, gündeme son dakika eklenmeye çalışılan, ilçemizin ve belediyemizin geleceğini etkileyecek plansız, programsız, altyapı çalışması ve bütçesi olmayan, vatandaşın görüşü alınmayan hayali projeleridir. Nedir bunlar diyeceksiniz? Aşırı ve gereksiz borçlanmalar; ehil ve ihtiyaç olan personel değil, aşırı miktarda, ehil olmayan hatır gönül personelinin alınması. Böyle olunca, İller Bankasından gelen para, yatırıma değil hatır gönül personeline gidiyor. Yatırım için yeniden borçlanma ihtiyacı doğuyor. Ehil olmayan personelin yaptığı hatalar sonucu, belediyenin parası çarçur edilmektedir. Defalarca yanlış basılıp toplatılan gazeteler, buna bir örnektir. Biz, zaman içerisinde acemilikler aşılıp düzlüğe çıkacağımızı beklerken, gün geçtikçe durum daha kötüye gitmektedir” dedi.

“KENDİ ÜYELERİ BİLE DANIŞALIM, BEKLEYELİM DEDİ”


Zeki İnal’ın yine bir son dakika sürprizi ile meclis gündemine, “Agora” diye bir önerisini getirdiğini ifade eden Gümüş, “Bu öneriye başkan yardımcısı ve kendi meclis üyeleri de erteleyelim, halka ve teknik altyapı elemanlarına danışalım demesine rağmen, hiç kimseyi dinlemeden oylatması, oylama esnasında, usule uygun davranmaması bardağı taşırmıştır. Biz, zamanla oturur derken; başkanın her toplantıda sergilediği bu tavır, bizi ve diğer meclis üyelerini töhmet altında bırakmaktadır. Makarayı başa sararsak; koltuğa oturur oturmaz, ilk demeci jeotermalle ilgili olmuştu. O zaman çok anlaşılmamıştı. Zaman içerisinde, yapmış olduğu açıklamalarla başkanın, jeotermal şirketlerinin yanında olduğu ortaya çıkmıştır. Karacasu Belediyesi jeotermalcilere yemek yedirmiştir. İnsanın aklına acaba her şey baştan mı planlanmış gibi düşünce geliyor. Yani bunlar acemilik veya tesadüf değil gibi geliyor."

“KARACASU’NUN BİN YILLIK TARİHİNİ NAZİLLİ’YE KAPTIRDINIZ”


“Geleneksel Dedebağ keşkek hayrımız ve Karacasu seramiğini, Nazilli Ticaret Odası, kendi üzerine tescil (patent) yaptırmak için faaliyete geçmiştir. Karacasu Belediyesi’nden görüş istenmiş, başkan olumlu görüşünü kendi imzası olan bir yazı ile Nazilli Ticaret Odası’na bildirmiştir. Seramik esnafı olayı başka kaynaklardan duyunca, Zeki Başkan’a gelip ne olup bittiğini sormuşlardır. Olay duyulunca başkan da dahil seramikçiler, Nazilli Ticaret Odası’na gitmişlerdir. İtiraz süresi de geçtiğinden Nazilli Ticaret Odası geri adım atmamış, patenti alacağını bildirmiştir. Zeki Başkan ise evrakı okumadan imzaladım demekten başka bir şey yapmamıştır. Bizim simgemiz olan seramik ve Dedebağ hayrımızın tescili gitti Zeki Başkan. Bu da sayenizde, beceriksizliğiniz yüzünden oldu. Eserinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Karacasu çömleğinin geçmişi antik döneme kadar gider, Dedebağ 700 yıllık bir gelenek. Nereden baksanız bin-2 bin yıllık tarihi Nazilli’ye kaptırdınız."

“EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇİZGİ ÇIKMAZ”


“Seçilmiş meclis üyelerine söz hakkı vermeyip, gündeme getirdiği konuları oldu-bittiye getirmesi bardağı taşıran son damlaları oluşturmuştur. Seçilmiş bir belediye meclisi üyesi olarak meclisteki tartışmalardan dolayı şunları söylemek isterim. Karacasu’nun hakkını savunmaya, Karacasu’nun geleceğini ilgilendiren konularda soru sormaya, araştırmaya yapmaya, vatandaşın gözü ve sesi olmaya devam edeceğim. Doğru bildiğim her şeyin arkasındayım. Doğruların her zaman halk arasında yer bulacağına inanıyorum. İnanmıyorum ki eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Bana oy veren vermeyen halkımıza hoş olmayan görüntüler yaşatmak zorunda kaldığımız için gerekirse özür dilerim. Bizlerin tavrı makama değil bizleri insan yerine koymayan Zeki İnal’ın şahsınadır” dedi.

“GECE-GÜNDÜZ HALKIMIZIN EMRİNDEYİM”


Gümüş açıklamasını, “Karacasu’nun geleceğini korumaya devam edeceğiz. Karacasu’ya dair her konuda gece-gündüz halkımızın yanında olacağım. Karacasu bizim. Ben Karacasuluyum. Karacasu, bakir; temiz, dürüst insanların yaşadığı bir ilçedir. Böyle kalması için de elimden gelen tüm gayreti ve çabayı harcayacağım. Seçilmiş meclis üyelerini susturmak vatandaşın oyuna saygı duymamaktır. Meclisler konuşmak istişare etmek için vardır. Büyükşehir Meclisine gittiniz mi hiç diye soruyor. Kıyaslayacağın yer Büyükşehir değil ilçe meclisleridir."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR


“Gündem maddesinde oylamaya geçildikten sonra belediye başkanı ya da başka herhangi bir kimsenin oy kullanacaklara etki altında bırakacak, fikirlerini değiştirecek hareket ve söylemlerde bulunamaz. Maalesef Zeki İnal, kendi ittifak üyelerinin özgür iradeleriyle oy kullanmalarının önüne geçmiştir. Bu meclise yakışmaz, yasalara da uymaz. Biz de bununla ilgili yasal süreci başlatacağız” ifadeleriyle tamamladı.